MENIU

Toader și Teodorovici, executați în aceeași zi

Moțiunea simplă inițiată de PNL și USR la adresa ministrului Justiției va fi votată în plenul Camerei Deputaților din 20 martie, zi în care va fi votată și cea prin care Opoziția cere demiterea ministrului Eugen Teodorovici.

Săptămâna trecută a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaților moțiunea simplă inițiată de Opoziție la adresa lui Tudorel Toader, însă ședința în care trebuia să se voteze a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce grupul parlamentar al PSD a decis să nu se prezinte la vot.

Social-democrații i-au reproșat ministrului Justiției faptul că nu a adoptat o Ordonanță de Urgență în privința Codului Penal și Codului de Procedură Penală, așa cum s-a stabilit în CEx al PSD.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că urmează să se întâlnească cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta despre eventuala remaniere a ministrului Justiției, Tudorel Toader. De asemenea, liderul PSD i-a dat un ultimatum ministrului Justiției.

Întrebat dacă își menține termenul de două săptămâni pentru ca Tudorel Toader să vină cu ordonanțele pe justiție, Liviu Dragnea a precizat: ”Sper ca luna martie să fie ultima lună în care mai discutăm despre aceste probleme parazite.”

Și liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, crede că Tudorel Toader, demis. 

”Noi avem o decizie fermă: vom vota pentru moțiunea simplă, vom vota împotriva ministrului”, spune el.

Întrebat dacă asta înseamnă că și-ar dori ca Tudorel Toader să fie demis, Attila Korodi a răspuns: ”Eu cred că da”.

Mai multe articole despre:
toader teodorovici