MENIU

Consiliile locale, măriri fără număr. Şi angajaţii Primăriei din Deva şi-au dublat salariile

Salariile angajaţilor din Primăria Deva au fost dublate, dar personalul de execuţie va primi mai mulţi bani doar dacă îşi va îndeplini, lunar, criteriile de performanţă, majorările urmând să se aplice începând cu din luna iulie, a declarat marţi primarul Ovidiu Moş.

Potrivit acestuia, cel mai mult au crescut salariile personalului contractual, între câştigurile funcţionarilor publici şi angajaţii pe bază de contract fiind stabilită o diferenţă de 10%, aplicabilă în cazul funcţiilor de conducere. "Salariile funcţionarilor publici au fost mărite uşor, în schimb au fost majorate salariile personalului contractual, unde erau diferenţe mari faţă de funcţionarii publici. Am stabilit o marjă de 10% pentru funcţiile de conducere, la personalul contractual", a explicat primarul Devei.

El a arătat că din luna august fiecare funcţie va fi evaluată, iar angajaţii care nu-şi vor îndeplini criteriile de performanţă vor avea salariile diminuate. "S-a hotărât ca fiecare funcţie în parte să fie evaluată. Dacă nu-şi vor îndeplini criteriile de perfomanţă, salariile pot fi diminuate. Evaluarea performanţelor o va face primarul şi aparatul propriu", a precizat Ovidiu Moş.

El a dat asigurări că există banii necesari pentru majorările salariale şi că nu vor fi efectuate restructurări de personal. Conform unei hotărâri adoptate de consilierii locali, un director executiv ar urma să câştige 7.686 lei brut, iar un şef de birou, 6.590 de lei. Un consilier principal va avea salariul cuprins între 3.745 lei, la gradul întâi, şi 4.340 lei, la gradaţia 5. Portarul, casierul sau şoferul primăriei vor avea un salariu brut de 2.361 lei, iar un muncitor necalificat, 2.262 lei. În cadrul Primăriei Deva lucrează peste 300 de angajaţi, scrie Agerpres.