MENIU

Timofti: Am convenit cu președintele Băsescu asupra impulsionării procesului de integrare europeană

Timofti: Am convenit cu președintele Băsescu asupra impulsionării procesului de integrare europeană

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a declarat, miercuri, la Iași, că a discutat cu președintele Traian Băsescu despre importanța semnării cât mai curând a Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

"Am convenit cu președintele Băsescu asupra impulsionării procesului de integrare europeană, în care este antrenată Republica Moldova", a declarat Timofti.

El a spus că s-a discutat despre importanța semnării de către Republica Moldova, cât mai curând, a Acordului de asociare cu Uniunea Europeană și ca acesteia să i se ofere o perspectivă clară asupra aderării la spațiul comunitar.

"L-am rugat pe președintele Traian Băsescu să susțină la nivelul Uniunii Europene această dorință a Republicii Moldova", a afirmat președintele Nicola Timofti.

El a mai spus că a împărășit cu Traian Băsescu punctele de vedere referitoare la conflictul transnistrean, adăugând că interesul ambelor părți este ca "atmosfera să rămână calmă, iar abordările să fie constructive".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după întâlnirea cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, că i-a promis acestuia că va susţine ca în cel mai scurt timp Republica Moldova să primească "un orizont de timp, o perspectivă" de a deveni membră a Uniunii Europene.