MENIU

Teodorovici, despre convocarea lui Isărescu în Parlament: Discuţiile pe lângă nu își au rostul

Teodorovici, atac la Isarescu

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că dialogul despre politica fiscală și cea monetară trebuie să fie purtat doar între reprezentanții ministerului și cei ai Băncii centrale, iar diversele frustrări trebuie să fie ținute în interior sau în cadru restrâns.

„Am avut o discuţie, săptămâna trecută cu domnul Guvernator, discuţie în cadrul căreia dânsul mi-a spus un lucru pe care urma să-l şi menţioneze la conferinţa de presă pe care dânsul a avut-o joia trecută - nu s-a întâmplat -, şi anume că dialogul pe orice temă de acest gen se poartă între cele două entităţi: Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Centrală. Discuţiile «pe lângă» nu îşi au rostul'', a spus Teodorovici la Digi24.

În ceea ce privește afirmația Guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, că taxa pe activele bancare nu poate fi legată de ROBOR, deoarece atacă independența băncii centrale, care este prevăzută de Uniunea Europeană (UE), ministrul Finanțelor a susținut că este un dialog care trebuie purtat doar între cele două instituții.

Mai multe articole despre:
parlament Isărescu teodorovici