MENIU

Dragnea a anunţat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii până la finele anului

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat înfiinţarea Fondului Suverna de Investiţii până la finele anului. Anunţul a venit la finalulu discuţiilor de câteva ore pe care le-a avut cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Ţăriceanu, cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și consilierul condamnat al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov. 

UPDATE 19:20 - "Am stabilit ultimele detalii, (...) în prima şedinţă de guvern, joia sau vinerea viitoare va fi adoptată ordonanţa, iar până la sfârşitul anului toate actele normative vor fi adopate, urmand ca Fondul să devină funcţional din 2019," a precizat Liviu Dragnea.

UPDATE: A început şedinţa coaliţiei de guvernare pe tema rectificării bugetare

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit vineri pentru a discuta, în principal, despre rectificarea bugetară pe acest an, situaţia în cazul Fondului Suveran de Investiţii şi despre proiecţiile privind bugetul pe 2019.

Şedinţa se desfăşoară în biroul lui Liviu Dragnea de la Cameră, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a venit însoţit de mai mulţi lideri ALDE, printre care Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea.

La reuniune participă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a avut anterior o întâlnire cu Liviu Dragnea.

Tot în ședința de astăzi se va lua, probabil,  o decizie politica în ce privește creșterea salariul minim diferențiat, începând de la 1 decembrie. 2080 de lei și 2350 de lei, pentru cei cu vechime de 15 ani sau studii superioare.

O altă temă aflată pe agenda coaliţiei este formula de echilibrare a bugetelor locale, liderii PSD şi ALDE urmând să stabilească dacă 100% din impozitul pe venit va rămâne la autorităţile locale.

Acum doua zile, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, public, că vrea să se informeze "direct de la sursă" în privinţa situaţiei bugetului pe anul în curs şi a perspectivelor pentru bugetul pe anul viitor. 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu şedinţă Dragnea teodorovici