MENIU

Teodor Atanasiu va fi propus pentru funcția de ministru al Economiei - surse

Teodor Atanasiu va fi propus pentru funcția de ministru al Economiei - surse

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al apărării și fost președinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru funcția de ministru al Economiei, au declarat, pentru AGERPRES, surse din organizația județeană Alba a PNL.

În toamna anului trecut, numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a fost vehiculat de presă ca un posibil înlocuitor al lui Varujan Vosganian, după ce acesta a demisionat din funcția de ministru al Economiei. Vosganian a fost înlocuit atunci cu Andrei Gerea, potrivit agerpres.ro.

Învinuit într-un dosar privind referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, Atanasiu a fost scos în ianuarie de sub urmărire penală de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Mai multe articole despre:
guvern ministru Teodor Atanasiu propunere