MENIU

Teodor Atanasiu: Parlamentarii să se gândească la viitorul lor politic când îl susţin pe Ponta

<p>Teodor Atanasiu: Parlamentarii să se g&acirc;ndească la viitorul lor politic c&acirc;nd &icirc;l susţin pe Ponta</p>

Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedintele PNL, a afirmat în cadrul emisiunii Realitatea TV Jocuri de Putere că motivul pentru care PNL-ul a depus moţiune de cenzură nu mai poate fi contestat nici chair de parlamentarii din tabară lui Victor Ponta. "Zilele lui Victor Ponta sunt numărate. Este încorsetata de probleme în justiţie. Un astfel de premier se mai agaţă cît poate de puetere", a afirmat acesta.

"Pe mine nu mă miră că PSD-ul continuă să îl susţină. Pe mine mă surprind celelalte forţe politice. Dacă te ţii cu dinţii de o persoană care este pe cale să cadă în fântână şi tu poţi să fii periclitate", a spusTeodor Atanasiu.

Acesta a mai spus că PNL-ul nu a promis nimic parlamentarilor care votează moţiunea. "Am zis că un premier cu probleme juridice trebuie să plece. După aceea, discuţia politică începe de la zero. Sunt partide care au înţeles şi au zis că vor vota, partide care îl susţin pe Victor Ponta şi unele care încă nu s-au decis", a continuat prim-vicepreşedintele PNL.

"Mai avem nevoie de 100 de voturi. Se poartă discuţii. Parlamentarii trebuie să se gândească la viitorul lor politic. Ce vor spune ei în campania electorală de anul viitor? Că ei sunt parlamentarii care au susţinut Guvernul Ponta să nu pice la moţiunea de cenzură", a mai afirmat Teodor Atanasiu.

Acesta a mai spus că mulţi parlamentari încă se gândesc cum vor vota la moţiune.

"În urma alegerilor de anul viitor se vor face alte majorităţi. Nu vrem să facem majoritatea cu cei care se plasează în afara interesului acestei ţări şi îl susţin pe Victor Ponta", a precizat reprezentantantul Partidului Naţional Liberal.

"Este foarte important ca toată lumea să înţeleagă că atunci când ai un interes superior, cel al populaţiei, trebuie să îl pui înaintea interesului unui partid", a explicat acesta, completând că negocierile se vor purta până în ultimul moment.

Legat de cine va fi susţinut în funcţia de prim ministru dacă moţiunea de cenzură va trece, Teodor Atanasiu a spus că este vorba de Cătălin Predoiu.

"Ne mai trebuie 100 de voturi. Nu suntem dispuşi că negociem oricum şi să împărţim funcţii. Discutăm principii, discutăm pe termen lung. Urmează alegerile locale, alegerile parlamentare, dacă acum nu te înţelegi, este greu să îi mai accepţi la anul", a detaliat acesta, precizând că va fi foarte greu ca pe viitor să mai facă vreo alianţă cu cei cu care nu s-au înţeles.

"Cei care nu vin acum alături de noi, nu mai de ce să vină la anul. Acum avem nevoie de ei, nu la anul", a mai declarat prim-vicepreşedintele PNL.