MENIU

Tăriceanu, un elev la limita corigenței. Ce note au obținut la școală cei care ne conduc

Suntem conduşi de cei cu note mici. Această situaţie este întâlnită în rândul liderilor politici, în parlament, justiţie sau în cazul serviciilor secrete. O arată o analiză a unui departament din cadrul SRI, prezentată de scriitorul Ioan Buduca, în Cotidianul, dar şi într-un articol de pe siteul Curentul.

Curentul.info a prezentat într-un articol situaţia şcolară a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Notele sale arată că a fost un elev la limita corigenţei la mai multe materii, cu medii de patru, cinci sau şase. Singurele materii la care a fost note ceva mai mari erau limba franceză şi educaţia fizică. Iar la purtare abia a obţinut 7,33. Şeful Senatului a încheiat clasa a noua cu media 6,18 şi cu o corigenţă la fizică. Însă nici la facultate lucrurile nu au mers mai bine. În anul doi acesta a rămas repetent.

Într-un editorial publicat în Cotidianul, scriitorul şi eseistul Ioan Buduca a prezentat mediile obţinute şi de alte personalităţi politice sau de şefi de instituţii din România.

De exemplu, fostul preşedinte Traian Băsescu a absolvit şcoala superioară de marină comercială cu o medie generală sub 7. La acelaşi nivel s-a aflat şi fostul număr 2 din SRI, Florian Coldea. Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi ar fi absolvit şcoala superioară de Drept cu o medie de 6,41, în timp ce Alina Bica, fosta şefă antimafia, cu media generală peste 9. Pe de altă parte, Biroul de Presă al DNA a revenit cu o precizare în care anunţă că Laura Codruța Kovesi a avut media generala de absolvire a anilor de studiu 9.41, iar media la examenul de licenta a fost 9.37.

Ioan Buduca a mai prezentat evoluţia în Parlamentul României, după criteriul notelor de absolvire. Astfel, dacă în perioada 1990-1992 media generală a aleşilor era 8, aceasta a scăzut treptat până la 6, după anul 2004.

Scriitorul a prezentat şi un top al unor diferite categorii profesionale, după criteriul notelor de absolvire. Prima poziţie e ocupată de liderii sindicali, cu 8,3. Peste 8 au şi moderatorii de televiziune, în timp ce redactorii-şefi din presă au o medie de 7,8. Liderii politici au absolvit, în medie, cu 7,4. Note mai mici au şefii inspectoratelor de poliţie şi liderii judeţeni din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Aceste statistici au fost centralizate de Direcţia de Apărare din cadrul SRI, prin Departamentul de Resurse Umane, după cum a mai explicat scriitorul Ioan Buduca, în Cotidianul.

Curentul.info susține că Tăriceanu a fost un elev la limita corigenței:

ROMÂNĂ 5
MATEMATICĂ 4
ECONOMIE POLITICĂ 5
FIZICĂ 5
CHIMIE 6
BIOLOGIE 4

Conform cotidianul.ro, Traian Băsescu a absolvit cu o medie mai mică de 7, la fel ca Florian Coldea. Laura Codruţa Kovesi a obținut media 6,41, iar Alina Bica mai mult de 9.

 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu note note politicieni