MENIU

Tăriceanu, revoltat de Legea privind respingerea OUG 13: E o premieră absolută! Vă anunț că nu votez

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut, luni, că discuțiile din plenul Senatului cu privire la OUG 13/2017 pune "întreg Parlamentul într-o situație nedorită", fiind vorba de respingerea unui act normativ deja abrogat prin OUG 14/2017.    

"Suntem astăzi în fața unei premiere absolute, prin care Senatul urmează să adopte o lege de respingere a unei ordonanțe care este abrogată, deci care nu mai produce efecte juridice. E ceva care, pentru mine, este inexplicabil. Suntem în această situație pentru că, în mod deosebit, cei de la USR, și într-o măsură mai mică cei de la PNL, au făcut mare caz că după ce ordonanța a fost abrogată trebuie să o mai respingem încă o dată și în Parlament. Cred că viziunea unora care sunt aici — și mă refer în special la cei mai nou-veniți în Parlament — este să facă cu orice preț rău, orice trebuie respins, dacă mai rămâne ceva care nu e respins — e distrus. (...) Promovăm acum această lege de respingere, dar facem rău pentru că inaugurăm, printr-o premieră, o situație care ne pune pe noi, ca Senat, și întreg Parlamentul într-o situație nedorită care ar putea, dincolo de penibilul situației, să aducă o serie de consecințe juridice pe viitor", a declarat Tăriceanu la tribuna Senatului, potrivit Agerpres.

El a precizat că nu o să voteze în privința proiectului referitor la OUG 13 și i-a îndemnat pe colegii săi din ALDE să procedeze cum consideră de cuviință.

"L-am rugat pe colegul Bădălău să conducă această ședință a Senatului pentru că eu, în calitate de președinte, nu cred că îmi pot permite să patronez premiera de care am vorbit. Îi mulțumesc domnului Bădălău și vă anunț că nu am să votez. Îi rog pe colegii mei din grupul ALDE să procedeze cum consideră de cuviință", a mai spus acesta.

Mai multe articole despre:
Tăriceanu abrogare oug 13