MENIU

Tăriceanu admite: Sunt 16-17 parlamentari, nu doar din coaliție, care vor vota împotriva moțiunii

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că mâine, la ora 11:00, începe şedinţa în care se va da votul pe moţiunea de cenzură. 

"Ce pot să vă spun este că văd în ultimele zile o activare a unei reţelei care funcţionează de o bună bucată de vreme şi lasează tot felul de zvonuri. Mâine la 11:00 începe şedinţa unde se va da votul pe moţiunea de cenzură", a spus acesta, adăugând că întotdeauna la moţiune se fac discuţii în toate direcţiile.

"Știți că întotdeauna la moțiunile de cenzură se fac discuții în toate direcțiile. (...) Avem o cifră pe care v-am spus-o. Este cu vârf și îndesat o majoritate necesară ca moțiunea să treacă. (...) Am făcut și socoteala inversă. Știm și care sunt cei care vor vota împotriva moțiunii, deci ne-am asigurat că lucrurile sunt în regulă. (...) Cu aproximație 16 sau 17, dar nu sunt numai din coaliție, din aproximările pe care le am. Sunt, de exemplu, cei cinci parlamentari care au plecat de la noi și care nu fac parte din coaliție", a afirmat Tăriceanu.

Președintele Senatului a spus că nu a fost vorba de o ceartă cu cei de la UDMR, dar că legile propuse de această formațiune au nevoie de o analiză atentă.

''Nu ne-am certat, ne-am despărțit în relații foarte bune, dar ne vedem fiecare de agenda proprie. (...) Nu e vorba de compromisuri, dar o astfel de lege sau toate cele trei legi trebuie foarte bine gândite, așezate, analizate și deciziile luate nu sub presiunea timpului. (...) Am arătat toată disponibilitatea, dar în fața volumului mare ne-am dat seama că nu putem să gestionăm într-un timp atât de scurt aceste chestiuni", a explicat Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
Tăriceanu PSD voturi moţiune de cenzură