MENIU

Tăriceanu, ironic la adresa premierului: "E bine să înveţi să conduci Trabantul bine, apoi..."

Tariceanu la Curtea Suprema

Călin Popescu Tăriceanu lansează ironii la intenţia lui Mihai Tudose de restructurare a Guvernului. 

"E bine să înveţi să conduci trabantul bine, apoi maşina de Formula 1", a spus acesta Tăriceanu, la Parlament, după ce potrivit unor surse, luni seară, premierul s-ar fi plâns în şedinţa PSD că i se dă un trabant, dar i se cere performanţă de Formula 1, făcând referire la oamenii pe care îi are în Guvern. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, care l-a informat despre discuţiile din Comitetul Executiv Naţional al PSD, şeful ALDE făcând un apel la social-democraţi să se concentreze pe agenda cetăţeanului.

"Astăzi (marţi - n.r.), am avut o întrevedere cu preşedintele PSD, care m-a informat cu conţinutul discuţiilor din CExN (n.r. - al PSD). (...) Fac un apel colegial la cei din PSD, în calitate de parteneri de coaliţie, care sunt frământaţi de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului", a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu are informaţii de la premierul Mihai Tudose că ar vrea să facă o restructurare a Guvernului, iar dacă acesta vrea să o realizeze ar trebui să vină într-o şedinţă de coaliţie pentru discuţii "despre această dorinţa şi despre soluţii".

................................

Pe de altă parte, premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, potrivit unor surse politice, dar şi cu mai mulţi preşedinţi de consilii judeţene care au participat la o ceremonie de semnare a unor contracte pentru achiziţia de echipamente medicale.

”Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a ajuns la Guvern în jurul orei 11.00, el având o discuţie de circa jumătate de oră cu premierul Mihai Tudose”, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice. De asemenea, premierul a avut întâlniri separate cu mai mulţi preşedinţi de consilii judeţene, care au participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Printre preşedinţii de consilii judeţene care au participat la evenimentul de la sediul Guvernului s-au numărat Marian Oprişan (Vrancea), Maricel Popa (Iaşi), Ionel Arsene (Neamţ), Marius Horia Ţuţuianu (Constanţa).