MENIU

Tăriceanu explică PSD de ce nu poate contesta raportul MCV

<p>Călin Popescu Tăriceanu</p>

Călin Popescu-Tăriceanu a explicat că raportul publicat de Comisia UE în cadrul mecanismului de Cooperare și Verificare nu poate fi atacat, deoarece nu este un act juridic. 

Președintele ALDE spune că raportul MCV nu poate fi atacat la Curtea Europeană de Justiție, iar despre atacarea MCV, a mecanismului, nu a discutat deocamdată.

„Să ne lămurim puțin. Raportul MCV nu este un act juridic, atenție! El conține niște recomandări. Deci, el nu poate fi atacat sau contestat în justiție. Ceea ce vă pot spune este că Mecanismul de Cooperare și Verificare, care este un instrument juridic, tehnic, el poate fi supus unei analize și eventual contestat. O astfel de decizie nu este luată, nu am discutat”, a spus miercuri Tăriceanu.

PSD și-ar dori să conteste raportul MCV, dar și Mecanismul de Cooperare și Verificare în integralitatea sa la Curtea Europeană de Justiție, spun surse citate de Realitatea TV. 

Florin Iordache, șeful comisiei care a modificat legile justiției, a confirmat, pentru HotNews, că puterea ia în calcul atacarea la Curtea Europeană de Justiție a raportului MCV, susținând că „partea juridică a acestuia nu stă în picioare”.

Mai multe articole despre:
Raport Călin Popescu-Tăriceanu MCV