MENIU

Tăriceanu explică de ce lipsește de la cruciala ședință a coaliției: Luase deja biletele de vacanță

Călin Popescu Tăriceanu a explicat foarte simplu, cel puțin aparent, decizia de a pleca în concediu în timp ce coaliția PSD-ALDE ar fi trebuit să discute suspendarea lui Klaus Iohannis. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a explicat duminică plecarea din ţară, deşi Liviu Dragnea anunţase pentru luni şedinţă a coaliţiei, spunând că îşi luase biletele pentru patru zile, ştiind că sesiunea extraordinară a Parlamentului se va finaliza, notează Mediafax.

"După cum ştiţi, Parlamentul intră de obicei în vacanţă de la 1 iulie. Noi am discutat că vom face o sesiune extraordinară care va dura o săptămână. În funcţie de asta ne-am programat o vacanţă foarte scurtă de 4 zile în străinătate. Dar sesiunea extraordinară s-a extins pentru două săptămâni. Între timp îmi luasem biletele să plec în această scurtă vacanţă care ar fi căzut în afara sesiunii extraordinare. Când sunt absent, deleg atribuţiile mele unui vicepreşedinte, Adrian Ţuţuianu de la PSD, timp de 4 zile. Asta e tot. Simplu şi clar", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a delegat atribuţiile de conducere, în intervalul 9-11 iulie, senatorului PSD Adrian Ţuţuianu, care este şi vicepreşedinte al Biroului permanent al Camerei superioare a Parlamentului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Decizia delegării atribuţiilor de către Călin Popescu Tăriceanu, a fost luată de conducerea Senatului, miercuri, 4 iulie.