MENIU

Tăriceanu, despre apariția numelui său în dosarul Vlasov: O frumoasă campanie de discreditare

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a calificat drept speculații afirmațiile potrivit cărora numele său ar apărea în dosarul ce îl vizează Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Mai mult, Tăriceanu afirmă că nu a auzit, până în prezent, de numele fostului președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. 

"Săptămâna trecută am auzit că numele meu ar fi fost vehiculat în alt dosar. M-am uitat și eu în transcrierile respective, nu am văzut numele meu. Nu numai atât, dar nu am auzit în viața mea de domnul respectiv. Toate aceste speculații tind să cred că sunt parte dintr-o frumoasă campanie de discreditare, dar, în fine, trăim într-o lume democratică și se pare că unii își fac o misiune din a lucra cu aceleași metode din anii '50 și '60", a declarat, luni, Tăriceanu, întrebat dacă a fost chemat la audieri în legătură cu dosarul referitor la Vlasov.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, avocat în Baroul Iași, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Numele Alinei Gorghiu și al lui Victor Ponta, în dosarul lui Mihail Vlasov

 

Numele premierului Victor Ponta și al Alinei Gorghiu apar în rechizitoriul celui de-al doilea dosar al lui Mihail Vlasov, anunță Realitatea Tv. Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț, este acuzat că a dat mită unui deputat pentru a trece un proiect de lege ce viza trecerea OFICIULUI NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI în subordinea CURŢII DE ARBITRAJ INTERNAŢIONAL DE PE LÂNGĂ CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE(CCIR).  Potrivit documentului, Vlasov și-a exercitat influența asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, inclusiv asupra Alinei Gorghiu, care a și fost audiată la DNA în calitate de martor. Vlasov mai precizează în cadrul unei discuții că Victor Ponta i-ar fi promis că Registrul Comerțului va trece în subordinea sa, adăugând că este la a treia promisiune, după alianța DA, și PNL, prin intermediul lui Tăriceanu.