MENIU

Tăriceanu:"Acțiunea DNA reprezintă o intimidare"

Șeful Senatului aduce grave acuzații la adresa DNA și susține că dosarul reprezintă o acțiune de intimidare la adersa lui.

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a ieșit la atac după audirea sa în Comisia Juridică, Acesta a spus marți, la Palatul Parlamentului, că va arăta în continuare abuzurile DNA, iar acțiunea DNA a catalogat-o ca pe o încercare de intimidare la adresa sa.

„(...)Au un scop bine definit, și anume să mă intimideze pe mine și pe cei care vor să mă urmeze în această luptă pe care am declanșat-o cu 4 ani în urmă pentru a semnala excesele și gravele abuzuri, care s-au petrecut în justiția din România. (...) Voi continua demersurile pentru reformarea justiției.”, a spus Tăriceanu.

El a negat, de asemenea, toate acuzațiile la adresa sa.

Tăriceanu a răbufnit când a fost întrebat despre amnistie

Puteți să-mi puneți și alte întrebări de genul, dacă nu cumva mă gândesc să desființăm justiția

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți, întrebat dacă se pregătește o OUG privind amnistia, că nu a avut discuții cu PSD pe acest subiect.

„Nu știu, puteți să-mi puneți și alte întrebări de genul, dacă nu cumva mă gândesc să desființăm justiția? Nu, întrebați-i pe ei dacă au avut discuții, n-am avut discuții pe acest subiect”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu susține că o bună parte din recomandările Comisiei de la Veneția privind justiția din România sunt simple opinii.

"Să stiți că discuția cu Guy Verhofstadt a fost foarte bună. La discuția cu el am avut răbdarea să îi prezint recomandările Comisiei de la Veneția și măsuri au fost adotate de Guvern și i-am prezentat comunicatul CSM care vine în conflict cu recomandările Comisiei de la Veneția. Comisia cere desființarea secției de anchetare a magistraților și ca această sarcină  să rămână la DNA. CSM salută înființarea secției, or între recomandările comisiei și recomandarea CSM, rămâne recomandarea CSM.

Comisia de la Veneția emite niște aprecieri care sunt sub forma unor recomandări, ca să spun așa foarte deferent, au și ei dreptul să greșească", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
Tăriceanu Senat dosar imunitate