MENIU

Tăriceanu, decorat de statul francez

<p>Tăriceanu a primit din partea Franței aceeași decorație ca Regina Maria sau Nicolae Titulescu</p>

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu va fi decorat, joi, de Franța cu Ordinul național al Legiunii de Onoare, în grad de Cavaler. Această decorație a mai fost acordată unor personalități române precum Regina Maria, marelui om politic Nicolae Titulescu sau celebrului academician și savant Constantin I. Istrati.

"Domnul Călin Popescu Tăriceanu a privilegiat legăturile cu Franța atât în calitate de om politic, cât și în calitate de om de afaceri. În 1996, domnul Tăriceanu ocupă funcția de Ministru al Industriei și Comerțului, în guvernul condus de Victor Ciorbea, iar în timpul acestui mandat îl cunoaște pe domnul Louis Schweitzer, la acel moment Președinte - Director General al Renault, pentru a pune bazele cele mai importante afaceri franco-române: intrarea mărcii Dacia în portofoliul Renault. În timpul mandatului său de Prim Ministru al României (2004 – 2008), domnul Popescu Tăriceanu a avut o excelentă colaborare cu omologul său francez, domnul François Fillon. Unul dintre rezultatele excelente ale acestei colaborări este numirea lui Dacian Cioloș în funcția de Comisar european pentru agricultură. De asemenea, domnul Tăriceanu a susținut, din punct de vedere politic, dar și ca părinte, proiectul noului Liceu Francez Anna de Noailles", anjunţă un comunicat al Ambasadei Franţei.

Ceremonia înmânării Ordinului național al Legiunii de Onoare are loc joi, la sediul Ambasadei Franței, în București, la eveniment, anunțându-și prezența mai mulți politicieni și oameni de afaceri.

Legiunea de Onoare a fost instituită, în 1802, și acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent.