MENIU

Tăriceanu, ținut în corzi de Dragnea

Senatul amână iar dezbaterea pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu

Disensiuni majore în PSD în ceea ce-l privește pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. În timp ce Liviu Dragnea cere ca solicitarea DNA de încuviințare a urmăririi penale să fie votată cu celeritate, 4 senatori social-democrați au cerut, în ședința biroului permanent al Senatului, ca acest termen să fie prelungit până în 2 aprilie.

Pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, votul privind începerea urmăririi penale a partenerului de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, este o prioritate și ar trebui introdusă pe agenda Comisiei juridice din Senat până la finalul lunii martie. Dragnea e contrazis de vicele Senatului, Claudiu Manda, care a luat act de cererea a patru senatori PSD care au dorit prelungirea termenului.

În ceea ce priveşte modul în care senatorii vor decide viitorul lui Tăriceanu, Dragnea e decis să le lase mână liberă. "Sunt suficient de maturi ca sa voteze singuri", a spus Dragnea.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu