MENIU

Mihai Fifor, noul lider al grupului PSD din Senat. Pleacă un socru, vine un ginere!

Mihai Fifor, președintele Comisiei pentru transporturi din Senat si ginerele președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a fost ales lider al grupului senatorilor PSD. Referitor la demiterea lui Eugen Teodorovici de la Finanțe, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, după şedinţa senatorilor social-democraţi, că nu are motive să fie nemulţumit de acesta, iar discuţiile din PSD legate de activitatea miniştrilor nu au ca scop o remaniere.

UPDATE 21.30: Referitor la demiterea lui Teodorovici, Liviu Dragnea a declarat, după ședința senatorilor PSD, că nu este nemulțumit de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

"N-am de ce să fiu nemulţumit. Au apărut foarte multe informaţii. Eu, dacă am vreo nemulţumire, o voi spune. În primul rând, mulţumirea sau nemulţumirea trebuie să o exprime prim-ministrul. N-am auzit la prim-ministru să fie nemulţumit de ministrul de Finanţe", a spus Dragnea

UPDATE 19.10: Mihai Fifor a fost ales lider al grupului PSD de la Senat, au declarat pentru REALITATEA.NET surse din Comisia de numărare a voturilor.

După anularea unui vot, Mihai Vifor a primit susținerea a 42 de senatori, în schimb ce pentru contracandidatul său au votat 12 senatori.

UPDATE 18.00: PSD îl susţine pe Ilie Sârbu pentru o funcţie la Curtea de Conturi, surse social-democrate declarând, potrivit Mediafax, că această opţiune este sprijinită de liderul interimar al partidului, Liviu Dragnea, prezent la şedinţa grupului senatorial.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea şi Victor Ponta, prezenţi la şedinţa senatorilor PSD, aflată în desfăşurare la Palatul Parlamentului, i-au mulţumit lui Ilie Sârbu pentru activitatea în calitate de lider al grupului.

Update 17:05 La întâlnirea senatorilor participă premierul Victor Ponta, dar și ministrul Eugen Teodorovici, care, inițial, nu și-a anunțat prezența.

Update 16:45. Unul dintre senatorii PSD a declarat în exclusivitate pentru realitatea.net că pe agenda întâlnirii de la ora 17.00 nu se află și discuțiile despre eventuala plecare a lui Eugen Teordorovici din Guvern. Senatorul, care este și vicepreședinte PSD, a mai precizat că în reuniune se va discuta despre alegerile locale din 2016 și despre alegerea noului lider de grup. Pe de altă parte, întrebat de nemulțumirile liderilor PSD la adresa ministrului, exprimate chiar în ședința BPN de săptămâna trecută, senatorul a declarat: ”Aceste nemulțumiri fac parte din discuțiile politice pe care le avem la partid. Există fel de fel de discuții”. a încheiat social-democratul. 

La negocierile pe tema noului Cod Fiscal de săptămâna trecută, Teodorovici nu a participat, deşi, teoretic, ar fi trebuit să o facă din funcţia sa de ministru al Finanţelor Publice. De altfel, Liviu Dragnea a avut o ieşire dură la adresa acestuia:

 "Ministrul Eugen Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, să asculte și să furnizeze toate datele care-i sunt cerute ca ministru de finanțe(...). Teodorovici, dacă a făcut așa ceva, nu putea să-și ia angajamente politice. Eu nu cred că Teodorovici și-a luat angajamente politice", a precizat Dragnea după ședința BPN a PSD, răspunzând unei întrebări privind poziția ministrului Finanțelor de la sfârșitul întâlnirii tehnice, care a spus că s-a convenit asupra măsurilor discutate privind noul Cod fiscal.

"A greșit, da. Pentru că la o întâlnire cu liderii politici merg liderii politici și cei care au mandat, ca în urma unei discuții și întâlniri între liderii politici să se și întâmple lucruri", a detaliat liderul social-democrat.

La ora 17, duminică la Palatul Parlamentului va avea loc o întâlnire a PSD, la care ar trebui să participe şi ministrul Teodorovici, însă acesta nu şi-a anunţat prezenţa.