MENIU

SURSE: PONTA îşi va asuma RĂSPUNDEREA pe programul de guvernare

SURSE: PONTA îşi va asuma RĂSPUNDEREA pe programul de guvernare / Foto: MEDIAFAX

Premierul Victor Ponta i-a convocat la Guvern pe miniştrii noului Cabinet, pentru o discuţie cu aceştia înainte de depunere jurământului din această seară, şi ia în clcul angajarea răspunderii pentru noul program de guvernare, după validarea Executivului, au declarat surse politice.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Guvern au venit deja Rovana Plumb şi Doina Pană.

Surse politice au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că preşedintele Traian Băsescu ar putea semna, miercuri, decretele de numire a noilor miniştri, urmând ca ceremonia de depunere a jurământului să aibă loc în această seară.

Varianta a fost prezentată şi ambasadorilor statelor UE de către premierul Victor Ponta, în discuţia avută miercuri, au adăugat sursele.

Înainte de întâlnirea cu ambasadorii statelor UE şi după ce Gabriel Oprea a depus jurământul ca ministru de Interne, Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Miercuri dimineaţa, Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, condiţie convenită, marţi seară, de premierul Victor Ponta cu preşedintele Traian Băsescu, pentru ca acesta să preia, miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, având în vedere noua structură a Guvernului.

El a depus jurământul ca ministru de Interne la ora 14.00.

Ceremonia depunerii jurământului lui Oprea a durat mai puţin de 5 minute, iar preşedintele Traian Băsescu nu a spus nimic, fiind pentru prima dată când, după o astfel de ceremonie, preşedintele Traian Băsescu nu transmite un mesaj către cel care preia portofoliul în cadrul Executivului.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta guvernul Ponta guvernul Ponta 3