MENIU

Klaus Iohannis a discutat cu Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu propunerea PSD pentru funcția de premier, Viorica Dăncilă.

Întrevederea a avut loc la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, de la Palatul Cotroceni.

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier au început, miercuri, la Palatul Cotroceni cu delegaţia PSD-ALDE. Delegaţia PSD-ALDE a fost formată din preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, şi vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu.

Liviu Dragnea a anunţat miercuri, la Palatul Cotroceni, că este totul pregătit pentru a fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară, dacă propunerea social-democraţilor de numire a Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Preşedintele României a luat act de ceea ce i-am spus noi. Ne-a transmis că doreşte să nu se prelungească această situaţie şi să avem un Guvern cât mai repede. Va lua o decizie - nu ştim dacă astăzi sau mâine -, după ce, normal, va asculta şi alte partide şi va analiza serios propunerea sau propunerile. (...) Noi sperăm să accepte propunerea cu doamna Viorica Dăncilă. Suntem pregătiţi să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru a începe audierile de miniştri, pentru a vota programul de guvernare şi Cabinetul în ansamblu", a declarat Dragnea, după consultările cu şeful statului. Potrivit liderului PSD, este posibil că şeful statului să aibă o discuţie cu Viorica Dăncilă. "Cred că, dacă se va gândi să o accepte, e obligatoriu - aşa a făcut mereu preşedintele - să aibă o discuţie cu persoana pe care o propune, pentru că este firesc să-i pună întrebările pe care le consideră de cuviinţă şi să aibă o discuţie directă", a arătat Dragnea.

Mai multe articole despre:
măsuri premier Klaus Iohannis Viorica Dăncilă