MENIU

SURSE: Întâlnirea lui Dragnea cu Oprişan, un eşec total

Oprișan vs Dragnea

Liviu Dragnea nu a avut succes în turneul lui din Moldova. Potrivit unor surse Realitatea Tv, întâlnirea dintre şeful PSD şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a fost un eşec total. Întâlnirea a avut loc chiar la Oprişan acasă.

Pe de altă parte, Marian Oprişan şi Liviu Dragnea au fost mereu adversari, prin urmare era de aşteptat ca cei doi să nu ajungă la o soluţie. Președintele PSD a pornit, încă de ieri, în turneu electoral în zona Moldovei. Șeful social-democraților a făcut deja prima oprire în Vrancea, iar astăzi participă la ședința PSD Suceava.

Pe harta electorală a lui Liviu Dragnea, se află și județele Botoșani, Neamț și Vaslui. Președintele PSD vrea să câștige baronii din Moldova de partea lui, în disputa cu premierul Mihai Tudose. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea ar urma să-și continue turneu și în alte regiuni, săptămâna viitoare. 

În acelaşi timp, mai mulţi lideri locali ai PSD au recunoscut existenţa unei rupturi în partid, spunând că Liviu Dragnea şi Mihai Tudose trebuie să aibă o abordare constructivă. Liderii ALDE, în schimb, consideră că tensiunile din PSD se pot rezolva doar la un congres şi ”nu se pot băga între Trabant şi Mercedes”.

Lider PSD Vaslui: Probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că dacă nici preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructivă, probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului, iar aplicarea programului de guvernare va avea de suferit, scrie Mediafax.

 Dumitru Buzatu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că speră ca lumea să se reaşeze la discuţii, să încerce să guverneze în mod efectiv şi să se renunţe la conflictele care apar cu o anumită frecvenţă.

”În momentul de faţă a apărut o ruptură, pe care, în loc să o acopere, cei care sunt implicaţi încearcă să o facă mai mare. Considerentele pragmatice ale guvernării sper să predomine, iar lumea să se reaşeze la discuţii, să încerce să guverneze în mod efectiv, să renunţe la conflictele care apar cu o anumită frecvenţă. Dacă nici preşedintele Liviu Dragnea nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv acceastă chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea primului-ministru, iar efectele le vom vedea.

Aplicarea programului de guvernare va avea de suferit pentru că se va consuma o perioadă de timp în care am putea face altceva. Sper ca lucrurile să aibă un sfârşit fericit, deşi nimic nu mă îndreptăţeşte la asemenea speranţe”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, ministrul de Interne Carmen Dan riscă să cadă victima înfruntării de forţe dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

”Am avut altă impresie la numirea actualului Guvern, am crezut că vor avea disponibilitate maximă pentru discuţii şi pentru aplanarea conflictelor, dar văd că lucrurile nu stau aşa. Eu cred că toate lucrurile se pot rezolva prin discuţii, mai ales că motivul aparent al disputei, restructurarea guvernamentală, nu este o chestiune respinsă ab initio, cred că trebuie discutată şi cu alţi factori de decizie şi cu partenerii din ALDE”, a mai spus liderul PSD Vaslui.

Liderii PSD, despre ruptura Tudose-Dragnea: "Probabil se va ajunge iar la demiterea premierului"

Mai multe articole despre:
PSD Marian Oprişan Liviu Dragnea