MENIU

Summit Sibiu. Un lider european desființează PSD și sprijină protestatarii din România

Joseph Daul

Summit Sibiu. Aflat alături de președintele Klaus Iohannis, președintele Popularilor Europeni, familia politică a PNL, a criticat dur PSD. 

Summit Sibiu. PSD este ciuca bătăilor la Sibiu, partidul fiind criticat de președintele Klaus Iohannis, de liderii populari europeni și ignorat de propria familie politică, cea a socialiștilor. 

Ultima critică a venit de la Joseph Daul, președintele popularilor europeni. 

"Uniunea Europeană nu poate sa existe fara statul de drept, independența justiției, solidaritate. Vrem să ne oferim sprijinul președintelui Iohannis, lui Ludovic Orban si PNL în susținerea statului de drept și lupta împotriva corupției. Salut curajul și determinarea românilor care au ieșit în stradă. Nu o sa lasam actiunile guvernului PSD-ALDE sa strice viitorul Romaniei. Justitia trebuie sa fie in folosul tuturor romanilor, nu al unor privilegiati. Romanii pot sa conteze pe noi pentru a ii apara si a proteja valorile care ne unesc pe toti", a declarat Joseph Daul.

Summit Sibiu. Prezent, joi, la Summitul Partidului Popular European, de la Sibiu, președintele Klaus Iohannis a declarat că există în continuare "forțe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii".

"Am asistat, și în România, dar și în alte țări membre ale Uniunii, la un asalt asupra statului de drept. Există în continuare forțe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituții fundamentale ale statului de drept investighează și aduc la lumină faptele de corupție și furtul din bani publici, fie că sunt naționali sau europeni", a declarat Klaus Iohannis.

PSD, luat la rost de Iohannis. AVERTISMENT DUR pentru Guvern, în fața liderilor Europei

Summit Sibiu. Criticați de la dreapt, pesediștii nu primesc ajutor nici de la familia lor europeană. 

Socialiștii europeni se reunesc și, joi, la Sibiu, în cadrul unui eveniment fără caracter public, dar la care vor lua decizii care privesc alegerile din 26 mai.

Această reuniune ar avea un caracter privat.

Surse citate de Realitatea TV au precizat că niciun membru al PSD, partid care face parte din această familie europeană, nu este invitat.

Aceleași surse au mai declarat că Viorica Dăncilă s-ar fi auto-invitat la întâlnirea socialiștilor europene, însă a fost refuzată. Această ar fi vrut să discute cu Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidatul Partidului Socialiștilor Europeni la funcția de președinte al CE, care se află și el la Sibiu.

Mai multe articole despre:
PSD Joseph Daul summit Sibiu