MENIU

Stenograme incendiare de la ședința PNL. Reproșuri la scena deschisă: "PSD ne sufocă", "Să avem și un plan de ieșire de la guvernare"

Stenograme incendiare de la în ședința Biroului Politic Național al PNL, la finalul căreia liberalii au decis să voteze în favoarea angajării răspunderii guvernului Ciolacu pe măsurile fiscal-bugetare. În ciuda acordului, o serie de lideri ai partidului au formulat critici dure legate de faptul că PNL ar fi devenit o anexă a PSD, iar acest lucru a afectat scorul electoral al partidului. 

Unul dintre cei care și-au exprimat nemulțumirea legată de relația cu PSD a fost europarlamentarul Vasile Blaga, fost lider cu greutate și fost președinte al PDL. 


"O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta. Eu știu că țara are nevoie de stabilitate că e război lângă noi, dar avem nevoie și de democrație. PSD ne sufocă, dacă o să continuăm așa nu va mai exista PNL, și atunci de unde democrație? Ori ne batem, ori nu ne batem. Să nu vă gândiți că ne susține pe noi PSD. Dreapta trebuie să aibă președinte liber," a afirmat Blaga, potrivit Realitatea Plus.

Și Alexandru Nazare, fost ministru PNL al Finanțelor, demis intempestiv de Florin Cîțu, în 2021, a criticat ideea ca PNL să susțină măsuri economice neliberale propuse de PSD.

 

"Este o crimă ca Partidul Național Liberal să bage taxe pe proprietate. Aceasta nu este o dezbatere economică, este o dezbatere politică, trebuie să ne consultați", a afirmat Nazare.

 

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, a propus discutarea ieșirii de la guvernare a PNL pentru a salva partidul de la căderea accelerată în sondaje.

"Trebuie să avem un scenariu și pentru ieșirea de la guvernare, e singura soluție să ne salvăm."

 

Liderul PNL Nicolae Ciucă a respins însă propunerea, spunând că ”eu sunt militar și nu dezertez de pe câmpul de luptă”.  Propunerea lui Buican a fost susținută de alți lideri locali, dar nu a fost supusă unui vot. 

 

Și Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a formulat o serie de critici legate de relația cu PSD; mai ales în perspectiva anului electoral 2024.

 

"Trebuie să decidem strategia pe anul viitor! Cum ne vom poziționa față de PSD?" a declarat politicianul, potrivit Realitatea PLUS.