MENIU

STENOGRAME. Dragnea: "Voi exprima un punct de vedere fără să îl pun pe Iordache să mă apere"

Discuţii aprinse între Liviu Dragnea şi Opoziţie, în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor de pe 7 martie, după ce PNL şi USR au cerut solicitarea unui punct de vedere de la Comisia de la Veneţia pentru legile justiţiei. Potrivit stenogramei, între şeful PSD, Raluca Turcan şi Cristian Seidler a avut loc un schimb de replici pe această temă. Dragnea a spus nu ţine el la sertar puncte  de vedere trimise de Comisia de la Veneţia, şi le-a transmis că Timmermans nu a solicitat şi nu poate solicita un punct de vedere de la Comisie, adăugând, ironic "poate hotnews poate". Spre final, Liviu Dragnea le-a transmis ferm celor din PNL că solicitarea lor poate fi luată în calcul doar în sedinţa birourilor permanente reunite, adăugând că îşi permite să aibă un punct de vedere, fără să îl pună pe Iordache, un mega-luptător, să îl apere. Stenograma poate fi citită aici. 

Redăm, în continuare,  fragmentul din discuţie:

Domnul Liviu Dragnea:

Dacă-mi permiteţi, vă rog, câteva secunde, pentru rigoare: domnul Timmermans nu a solicitat, nici n-a spus că a solicitat, nici nu poate solicita Comisiei de la Veneţia un punct de vedere.

Cum? ... Nu. Poate ”HotNews” poate, dar domnul Timmermans nu poate; doar pentru rigoare am vrut să fac această precizare, nu altceva.

Domnul Petru Movilă:

Domnule preşedinte, mulţumesc.

Foarte tehnic, dacă avem un răspuns al Comisiei de la Veneţia pentru una din instituţiile statului - şi nu o zic cu răutate, vom susţine şi susţinem aceste demersuri - poate ar trebui să-l distribuim la toate grupurile şi, la următoarea întâlnire, să ne gândim dacă facem pasul următor. Trebuie să discutăm acest lucru, pentru că noi reprezentăm instituţii din România, nu ne reprezentăm pe noi. Dacă avem un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia, pe Legile Justiţiei eu, personal, vă rog, daţi-l la toate grupurile parlamentare, comisiile, să-l aibă toată lumea şi să ne vedem imediat după … pentru că nu cred că e în regulă ca toată lumea să facem demersuri, care sunt îndreptăţite în scopul clarificării dacă Legile Justiţiei respectă statul de drept; şi susţin în continuare câteva principii pe care le-am enunţat cu toţii: lupta împotriva corupţiei, separaţia puterilor în stat şi aşa mai departe. Dar, dacă avem un răspuns oficial, eu cred că ar fi un pas înainte să ne clarificăm şi după care continuăm cu demersurile.

Mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea:

Doar să nu … nu vreau să fiu acuzat și pentru asta; pentru restul, da! Nu există niciun punct de vedere de la Comisia de la Veneţia primit de mine şi ţinut în sertar! Doar ca să … de asta. Îmi cer scuze că am …

Domnul Gerea, vă rog.(....)

Domnul Liviu Dragnea:

Mai sunt comentarii, intervenţii, analize şi ... ? Nu.

Eu îmi voi exprima un punct de vedere nescoţându-l în faţă pe domnul Iordache, care este un mega-luptător, să mă apere pe mine.

În Birourile permanente reunite! Acolo şi numai acolo este locul în care putem intra pe fond în legătură cu această solicitare. Din acest motiv, supun la vot propunerea ca acest subiect să fie discutat în prima şedinţă de Birouri permanente reunite.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Păi înseamnă că nu mai vreţi să vorbiţi în BPR!

Domnul Cristian-Gabriel Seidler:

Nu, domnule preşedinte, înseamnă că puteaţi rezolva astăzi aici ceea ce vreţi să...

Domnul Liviu Dragnea:

Hai totuşi să respectăm procedura, îmi cer scuze.

 Domnul Cristian-Gabriel Seidler:

Vă mulţumesc.

 Domnul Liviu Dragnea:

Nu, nu, putem modifica Regulamentul ca să ne aducem nişte argumente pentru declaraţii politice şi atacuri politice, şi nu mă refer la dumneavoastră.

Bun. S-a votat.