MENIU

Statul Islamic a revendicat atentatul de sâmbătă, de la Charleroi

Stat Islamic

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă, în care au fost rănite două poliţiste, la Charleroi, în Belgia, relatează 20minutes.fr.

Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi după ce au fost atacaţi de un bărbat cu macetă, care a strigat “Allah Akhbar”, la Charleroi, în Belgia, relatează Russia Today.

 Atacul cu macetă de la Charleroi pare a fi fost un act de terorism, a afirmat sâmbătă premierul belgian Charles Michel televiziunii RTL.

"Indiciile inițiale trimit clar spre terorism", a declarat Michel prin telefon, potrivit Reuters.

Atacatorul care a rănit doi ofiţeri de poliţie la Charleroi, în Belgia, a murit la spital. Bărbatul a fost împuşcat de un poliţist şi dus la spital în stare gravă, după ce a rănit cu o macetă două femei poliţist.

UPDATE. Ministrul belgian de Interne a denunţat “un act îngrozitor” pe Twitter.

El a anunţat că Organismul de Coordonare pentru Analiza Ameninţărilor (OCAM), serviciul belgian însărcinat cu lupta împotriva terorismului, este la faţa locului. Un perimetru de securitate a fost stabilit în jurul secţiei de poliţie. Starea unui dintre poliţişti este gravă. Atacul a avut în apropiere de o secţie de poliţie din centrul oraşului.