MENIU

Sprijin pentru fermierii afectați de secetă! Nicolae Ciucă, discuții cu Petre Daea: Primele măsuri au fost deja luate

Sprijin pentru fermierii afectați de secetă!

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a anunțat, miercuri, că Guvernul va oferi sprijin pentru fermierii afectați de secetă! 

„L-am asigurat pe ministrul agriculturii, Petre Daea, de sprijinul meu și al guvernului, pentru a găsi cât mai rapid soluții de sprijin pentru fermierii afectați de secetă. Primele măsuri au fost deja luate după deplasarea în teritoriu a domnului ministru. Fermierii vor avea posibilitatea să schimbe destinația culturilor calamitate fără să piardă sprijinul financiar oferit de stat.

În baza evaluărilor, vom continua măsurile de susținere a sectorului agricol, industriei alimentare și implementarea măsurilor din pachetul ”Sprijin pentru România”.

I-am transmis domnului ministru să includă în setul său de priorităţi elaborarea unui program concret şi corelat la situaţia din teren pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii, utilizând fondurile europene. Valorificarea capacității agricole a României va asigura hrana nu doar pentru cetățenii români, într-o perioadă în care securitatea alimentară revine între prioritățile tuturor.

Continuăm demersurile pentru consolidarea angajamentului guvernului privind creşterea absorbţiei fondurilor europene. Am aprobat o ordonanță de urgență ce deschide finanțarea cu 2,2 miliarde de euro pentru proiectele de infrastructura de apă și apă uzată și cu 1,5 miliarde de euro pentru continuarea derulării contractelor de infrastructură, în condițiile majorării prețurilor la materiale de construcții și forță de muncă. Vorbim, doar prin această decizie, de o infuzie de 3,7 miliarde de euro în economie, bani necesari pentru susținerea investițiilor și implementarea proiectelor care să îmbunătățească viața oamenilor și comunităților locale.

Mai multe articole despre:
ciuca daea