MENIU

Sorina Matei, reacţie de ultima oră după acuzaţiile fostului şef SRI, Daniel Dragomir

Jurnalista Sorina Matei a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj, după ce fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a lansat mai multe acuzaţii la adresa ei, spunând că a văzut-o în biroului lui Florian Coldea Jurnalista neagă şi punctează că Dragomir are anumire interese pentru a susţine aceste fapte mincinoase.

Redăm, în continuare, mesajul postat de Sorina Matei:

"Ce interese îl mână pe domnul Dragomir să zică, în mod mincinos, că am fost/m-a văzut el în biroul lui Coldea, când nu am fost în niciun birou al niciunui Coldea, ci am realizat în 2012 şi 2013 două interviuri publice!!!, transmise în direct (cu DSNG şi backup releu), din biroul său, cu directorul SRI? Aşa cum a acordat de-a lungul timpului şi altele, tot din biroul său şi aşa cum am realizat şi alte interviuri, cu alţi şefi de instituţii în acea perioadă, tot din birourile lor? Şi după, în 2014, şi înainte- în 2011, am realizat, şi alte interviuri, tot cu directorul SRI, dar în platou, că atunci a putut să vină în studio? E simplu. Domnul Dragomir oferă expertiză, aşa cum declară singur, “în tehnici de manipulare”.

Nu e bicicletă, e trotinetă, nu e călare, ci pe jos. Şi realitatea e că domnul Dragomir n-a fost niciodată la acele interviuri, doar le-a văzut la televizor. Însă este interesant de văzut de ce de mai bine de un an, un fost ofiţer antitero, năpădit de grave probleme dar obsedat de presă şi de influenţă în rândul ziariştilor, s-a apucat să monitorizeze, jignească, acuze nişte jurnalişti pe care nu a putut să-i abordeze? Şi cum să le atragi atenţia, dacă nu poţi să-i abordezi, dacă nu prin a umple cu lături continuu munca lor şi a te impăuna cu jignirile debitate non stop la slugile tale? Ce subiecte şi personaje atinse în materialele pe care le-am scris l-au deranjat de a început să jignească, să inventeze, să-şi ceară scuze, să şteargă postările, ca după aceea să o ia de la capăt cu scenariile şi jignirile sale doar din dorinţa de a fi băgat în seamă de presă şi de a duce nişte războaie în urma problemelor pe care le are?

Exemplu (foto mai jos): pe 23 Aprilie 2016, public un material pe blog în care demonstrez că au fost greşeli ale procurorilor în instrumentarea speţei Dragnea/ referendum. Materialul la care atunci am muncit destul de mult (pentru că e o speţă juridică/limbaj şi chichiţe juridice, iar lucrurile am vrut să le exemplific cât mai clar şi accesibile pentru public), l-am publicat special după decizia definitivă a instanţei ca să nu existe niciun fel de interpretări rău voitoare că prin ceea ce conţine s-ar dori cumva influenţarea vreunei decizii în cazul Dragnea.

Am considerat mereu că treaba instanţelor şi a parchetelor e una şi treaba jurnaliştilor e alta. Dar cum trăim într-o societate în care orice se interpretează, ca să nu existe scenarii, am luat decizia să public materialul după toate deciziile instanţelor pentru că publicul trebuie să ştie că în instrumentarea speţei au fost mari greşeli.

Cine a sărit pe tavan cu jigniri imediat după publicare? Bineînţeles, Dragomir care a început să fabuleze intens. Că materialul ar fi fost “livrat”/ “găsit pe o bancă în parc”/expresia lui Marian Vanghelie, când materialul îl pregăteam şi documentam de mai multe luni, că sunt “apostol cu umbrelă”, “ordin pe unitate cu porumbel”, mulţi porumbei, balauri. Cam asta poate debita mintea contorsionată în scenarii a unui personaj care a lucrat în SRI despre ceva care îl deranjează dar despre care nu ştie absolut, dar absolut nimic. De ce l-a supărat tare, brusc şi dintr-o dată, pe Dragomir, un fost ofiţer antitero, un material în care s-au arătat negru pe alb greşeli în cazul Dragnea de a început să jignească? Răspunsul e de prisos", a scris acesta.