MENIU

Sorin Roşca Stănescu: "Eroul fals"

Este vorba de generalul conte Pavel Dmitrievich Kiseleff. Cel care a ocupat şi a guvernat România. Cel care s-a opus, în mod consecvent, obţinerii independenţei naţionale. Cel care, în mod paradoxal, a dat numele celui mai important din această ţară. Deasupra căruia este aşezat Arcul de Triumf. Falsului erou i se va ridica un monument. Chiar în Piaţa Victoriei.

Din mai multe puncte de vedere, informaţia care ne-a fost transmisă oficial, graţie Primăriei Generale a Capitalei şi Ministerului Culturii, este absolut revoltătoare. În buricul Bucureştiului, în Piaţa Victoriei, pe o suprafaţă uriaşă şi cu costuri de măsura, va fi ridicat un impresionant monument destinat isprăvilor generalului conte Pavel Dmitrievich Kiseleff.

Accept ideea că opiniile în legătură cu acest personaj controversat sunt contradictorii. Pe de o parte, îi avem pe luptătorii pentru independenţa statului român şi pentru modernizarea statului, care îl prezintă pe generalul conte Kiseleff ca pe un personaj istoric malefic.

Citeşte continuarea pe site-ul corectnews.com.