MENIU

Sondaj Europarlamentare. Cifrele care dau fiori PSD

Sondaj Europarlamentare
<p>Sondaj Europarlamentare</p>
<p>Sondaj Europarlamentare</p>

Sondaj Europarlamentare. Ultimul sondaj efectuat de IMAS pentru Europa FM arată că PSD pierde teren în fața competitorilor.

Sondaj Europarlamentare. PSD își păstrează locul întâi în intenția de vot, în fața PNL, doar pentru 0,1%, arată un sondaj realizat în luna februarie de IMAS, pentru Europa FM.

Alianța 2020 USR-Plus câștigă și ea teren, la fel și partidul lui Victor Ponta, căruia i s-au alăturat mulți transfugi din PSD.

Sondaj Europarlamentare. Foarte mulți oameni nu știu însă cu cine vor alege să voteze.

Concret, la întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament European, adică alegeri europarlamentare, și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”, oamenii au pus PSD - 16,4%, aproape de PNL - 16,3%.

Alianța 2020 USR-Plus vine pe locul 3, cu 12,9%, urmată de Pro România, partidul lui Ponta, cu 9,7% și ALDE cu 9%.

UDMR ar aduna 3,4%, PMP 3,2%, Demos 0,3%. 23,1% nu știu cu cine vor vota sau nu răspund.

Sondaj Europarlamentare. Procentele, dar nu și ordinea, se modifică atunci când sunt luate în calcul doar opțiunile valide, adică ale respondenților care și-au manifestat și intenția de a merge la vot.

PSD rămâne pe primul loc cu 22,7%, urmat de PNL cu 22,6%, de USR-Plus cu 17,9%, Pro România cu 13,4%, ALDE cu 12,5%, UDMR cu 4,7%, PMP cu 4,4% și Demos cu 0,4%.

Sondaj Europarlamentare. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18ani și peste, în perioada 1-21 februarie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja de eroare este de +/- 3%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.