MENIU

Soția ambasadorului olandez, o nouă lecție pentru Ponta, după ce aceasta s-a operat în România

După ce soția ambasadorului Olandei la București, Cristina Van Bonzel Gomez, s-a operat în România, la Spitalul Universitar, pe pagina de Facebook a chirurgului ortoped care a operat-o, Cătălin Cârstoiu, a fost postată o fotografie în care apar mai mulți medici și soția ambasadorului purtând tricouri cu un mesaj clar către autorități: ”Medicii vor România în Schengen”. 

Mesajul vine la câteva zile după ce Victor Ponta a mers în Turcia, la o clinică privată, pentru a se opera la picior. Astfel, mesajul de pe tricouri poate fi unul de creditare a medicilor români, în timp ce premierul Victor Ponta alege să se opereze în străinătate.

Lecția olandeză: Soția ambasadorului Matthijs van Bonzel s-a operat într-un spital din București

Zilele trecute, ambasadorul olandez a postat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care a precizat că soția sa a fost operată la Spitalul Universitar:

''Cristina a făcut o operaţie ortopedică astăzi. Mulţumim frumos, prof. dr. Cîrstoiu şi tuturor asistentelor devotate'', a scris ambasadorul olandez Matthijs van Bonzel, pe Facebook.

Precizăm, pe de altă parte, că Olanda s-a opus intrării României în spațiul Schengen, invocând problemele pe care țara noastră le are în Justiție. 

Medicul care l-a însoţit pe Victor Ponta în Turcia, detalii din culisele operaţiei

Medicul român Ion Bogdan Codorean, specialist în traumatologie sportivă la "Spitalul Militar Central", din Bucureşti, și cel care l-a însoţit pe premierul Victor Ponta pentru operaţia la care a fost supus acesta la o clinică din Turcia, a anunțat că Victor Ponta ar trebui să stea la pat, în următoarele trei săptămâni şi să nu aibă niciun fel de activitate, întrucât dacă lasă piciorul în jos, pot apărea complicaţii. Medicul a explicat că operaţia la care a fost supus Victor Ponta a fost una complicată, "cu multe lucruri de reparat", și a subliniat că "recuperarea contează foarte mult pentru ca rezultatul operaţiei să fie foarte bun".

Potrivit lui Ion Bogdan Codorean, diagnosticul pus premierului a fost unul foarte grav: ruptură veche de ligament încrucişat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj, potrivit Mediafax. 

„Dânsul a fost la mine la consultaţie, săptămâna trecută, şi atunci am stabilit diagnosticul ăsta şi i-am spus că trebuie să se opereze”, a spus Ion Bogdan Codorean, într-un interviu pentru Gândul.

După consultaţie, Victor Ponta era hotărât să se opereze în ţară. Peste o săptămână, a luat o altă decizie.

„La dânsul alegerea a fost, din ce am înţeles eu, numai din prisma izolării de acolo, să fie mai liniştit, să nu fie presiunea presei”, spune medicul Codorean.

Ortopedul susţine că operaţia în sine este una complicată şi că în România sunt câţiva medici care pot face o astfel de intervenţie chirurgicală.