MENIU

Sibiul a rămas fără primar. Prefectul a semnat încetarea mandatului lui Astrid Fodor

Astrid Fodor

Mandatul de primar deținut de Astrid Fodor ar putea înceta. În urmă cu puțin timp, prefectul Sibiului Adela Muntean a semnat ordinul de prefect prin care a luat act de starea incompatibilitate a primarului municipiului Sibiu și a decis încetarea mandatului de primar deținut de Astrid Fodor, scrie Realitateadesibiu.net.

Decizia a fost luată în baza unei constatări a Agenției Naționale de Integritate cu privire la incompatibilitatea primarului județului Sibiu cu funcția pe care o deține.

Prefectul Sibiului spune că ordinul începe să-și producă efectele din momentul în care este comunicat individual și este executoriu. Există și posibilitatea atacării sale în contencios.

„Mi-a fost comunicat de către inspecția de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situației de incompatibilitate a doamnei primar Astrid Fodor, rămas definitiv, motiv pentru care, următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat încetarea de drept a mandatului primarului minicipiului Sibiu. În urmă cu numai căteva minute am semnat acest ordin”, a declarat Adela Muntean.

Astrid Fodor va ataca în instanță ordinul prefectului

Primăria Sibiu a reacționat în urma ordinului semnat de prefectul Adela Muntean și transmite că se vor lua măsurile legale impuse de situație. Astfel, consiliul local va fi convocat pentru a mandata unul dintre viceprimari cu atribuțiile de primar al orașului.

„În data de 3 iulie, Primăriei Municipiului Sibiu i-a fost comunicat ordinul Prefectului nr. 262 cu privire la încetarea mandatului de primar al doamnei Astrid Fodor în contextul raportului Agenției Naționale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate constată de această instituție. Primăria Municipiului Sibiu va lua măsurile prevăzute de lege în acest caz. Astfel, Consiliul Local Sibiu va fi convocat pentru a mandata unul dintre viceprimarii municipiului cu atribuțiile primarului municipiului Sibiu.
Doamna primar Astrid Fodor va ataca în instanță acest ordin al Prefectului. Până la judecarea pe fond a acestei acțiuni, primarul Astrid Fodor va cere în instanță suspendarea efectelor Ordinului Prefectului Județului Sibiu”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții Primăriei Sibiu.

Mai multe articole despre:
Sibiu Astrid Fodor