MENIU

Severin: RĂZBOIUL NI SE PARE MAI REAL, după ce un român a murit în accidentul din UCRAINA

Severin: RĂZBOIUL NI SE PARE MAI REAL, după ce un român a murit în accidentul din UCRAINA

Adrian Severin, fost raportor al Parlamentului European pentru Ucraina, a comentat, la JOCURI DE PUTERE, situaţia tensionată din Ucraina. "Acest război nu era dacă oamenii politici ar fi înţeles demult că Războiul rece s-a încheiat în mod ambiguu, fără să desenăm o ordine clară şi consensuală", a declarat Adrian Severin.

Adrian Severin a comentat accidentul aviatic din Ucraina în care au murit 298 de oameni.

"Suntem într-o situaţie pe care am putut-o anticipa, pe care am şi anticipat-o unii dintre noi, care, după părerea mea, putea să fie evitată. Dacă punem întrebarea cine să îşi impute ceva, lista este foarte lungă. Această rachetă a omorât 298 oameni nevinovaţi. Dar câţi alţi oameni nevinovaţi au murit deja. Orice viaţă pierdută e o tragedie la scara universului. Această tragedie ne afectează pe noi pentru că e vorba de doi români. Acum ni se pare că războiul e mai real. Acest război se apropie de noi la modul propriu şi acum ne dăm seama că el a fost mereu aproape de noi", a spus Severin.

Severin susţine că acest război nu ar fi existat dacă oamenii politici ar fi înţeles demult că Războiul rece s-a încheiat în mod ambiguu.

"Dacă acest război civil nu era, nu cădea acest avion. Acest război nu era dacă oamenii politici ar fi înţeles demult că Războiul rece s-a încheiat în mod ambiguu, fără să desenăm o ordine clară şi consensuală. Nu scuz cu nimic politica rusă prin aceasta. Trebuie să înţelegem că în politica mondială raporturile de putere contează, definirea de către fiecare putere a intereselor ei contează şi că puterile, înainte să lase oameni nevinovaţi să moară, trebuie să se întâlnească să negocieze până când se ajunge la o situaţie stabilă", a mai spus Severin.

"Rusia şi-a anunţat de foarte multă vreme intenţiile, chiar la Bucureşti, Putin a spus că Ucraina e un stat artificial care urmează să se dezmembreze. Ştiam totul. După aceea ce să îi reproşez eu domnului Putin? Că îşi calculează interesele ţării lui într-un anumit fel? Trebuia ca eu să mă plasez într-o asemenea poziţie de putere, de putere economică, morală, militară, încât Rusia să îşi redefinească interesele. Noi nu am creat acest context", a mai declarat Severin.

Mai multe articole despre:
Ucraina avion Adrian Severin prăbuşit