MENIU

Senatorii USR vor comisie de anchetă privind acţiunea CNA în cazul Realitatea TV

Senatorii USR solicită o comisie parlamentară de anchetă privind decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului care a suspendat, în luna ianuarie, emisia postului Realitatea TV.

"La Senat, prima acţiune pe care o vom lua în considerare este iniţierea unei comisii de anchetă în ceea ce priveşte acţiunea CNA, în special în contextul în care Consiliul a suspendat emisia unui post de televiziune cu acoperire naţională. Trebuie să ne asigurăm că CNA nu va deveni un actor informal şi ilegitim în lupta electorală, într-o perioadă în care vom avea multe campanii electorale, cum de altfel multe alte instituţii au fost anexate de PSD - ALDE şi practic cauţionează decizii politice, le îmbracă într-o formă care să poată fi livrată populaţiei", a declarat luni senatorul USR Adrian Wiener.

El a spus că Parlamentul trebuie să vadă ce a stat la baza suspendării emisiei postului Realitatea TV.

"Trebuie să interogăm practic ce a stat la baza suspendării emisiei şi să ne asigurăm că CNA este cum ar trebui să fie, o instituţie obiectivă, care ar trebui să ia deciziile ce se impun atunci când se impun şi să nu intervină în jocul politic sub nicio formă", a precizat Wiener.

Pe 17 ianuarie, postul Realitatea TV a avut suspendată emisia timp de zece minute, ca urmare a unei decizii CNA care a sancţionat astfel modul în care televiziunea de ştiri a reflectat mitingul din 10 august 2018. 

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv CNA USR comisie parlamentară