MENIU

Senatorii nu au respins OUG 13! Actul normativ, dezbătut și săptămâna viitoare

Membrii Comisiei juridice a Senatului au hotărât, cu majoritate de voturi, să amâne o decizie în privința OUG 13. Astfel, actul normativ va fi dezbătut și săptămâna viitoare de senatori. 

Decizia Comisiei juridice vine după ce, tot astăzi, proiectul de lege privind OUG 14, ordonanța care abrogă modificările la Codurile Penale, a fost adoptat de Senat.

Astfel, prin voturile majorității PSD, ALDE, UDMR, Comisia juridică a hotărât să amâne dezbaterea OUG 13 pentru 21 februarie, atunci când vor fi invitați la discuții și ministrul Justiției, președintele CSM și directorul ANP.

Totodată, referitor la Ordonanța 13, parlamentarii din opoziție susțin că ar putea fi o "bombă cu ceas" care ar putea exploda mai târziu, atâta vreme cât Parlamentul nu a respins în mod oficial actul normativ introdus pe ascuns de Florin Iordache în "marțea neagră"

Din punct de vedere tehnico -juridic, cea mai periculoasă soluție este adoptarea în prima fază a OUG 14/2017 și abia apoi a legii de respingere a OUG 13/2017, spun cei din Opoziție. 

Ordonanța de Urgență 13 a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial de către Guvernul Grindeanu în noaptea de marți, 31 ianuarie, ceea ce a dus la proteste de amploare în toată țara. Nu mai puțin de 500.000 de oameni au ieșit în stradă la nici o săptămână de la intrarea în vigoare a actului normativ, în data de 5 februarie. Tot atunci, Executivul a abrogat OUG 13 prin adoptarea și publicarea în Monitorul Oficial a OUG 14. 

Mai multe articole despre:
Senat comisia juridică oug 13