MENIU

Senator PSD: Un compromis cu valorile dreptei, cea mai mare eroare

Senator PSD: Un compromis cu valorile dreptei, cea mai mare eroare

Georgică Severin afirmă că, în opinia sa, "cea mai mare eroare" pe care ar putea să o facă social-democrații ar fi un compromis cu "valorile dreptei".

"Cred că cea mai mare eroare pe care am putea să o facem ar fi să încercăm un compromis cu valorile dreptei pentru că, de data aceasta, paradigma politică și electorală s-a schimbat radical. Din 1992 până acum, dacă nu mă înșel, PSD sub o formă sau alta a fost cel mai mare partid din România", a declarat Severin, vineri, la lucrările Consiliului Național al PSD, desfășurat la Parlament, scrie AGERPRES.

Acesta a adăugat că PSD, fiind cel mai mare partid din România, s-a obișnuit să facă compromisuri cu diverse alte partide însă, în prezent, "perioada compromisurilor s-a încheiat".

"Noi ne-am obișnuit, fiind cel mai mare partid, să facem diverse compromisuri logice ca să putem să aducem lângă noi un aliat, fie că, la un moment dat, a fost PD, că a fost PNL, fie altcineva. De data aceasta, perioada compromisurilor, dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în politică, s-a încheiat.

Avem două blocuri mari, de dreapta și de stânga, și, sincer, după sondaje, în momentul de față cred că suntem pe locul II, deși din punct de vedere al electoratului suntem în continuare numărul unu. Deci nu mai avem o motivație să încercăm compromisuri ca să atragem dreapta", a spus senatorul PSD.

Georgică Severin a adăugat că faptul că PSD este singurul partid de stânga din România rămâne "o mare și unică valoare" a social-democraților.

"Avem o mare valoare care nu ține nici de oameni, nici de leadership (conducere — n.r.), nu ține nici de activitatea noastră. Marea valoare, unica, pe care până acum nu ne-a luat-o nimeni și nu o putem pierde decât dacă vrem noi, este aceea că suntem singurul partid de stânga din România.

Din 1992 până acum, PSD, în ciuda tuturor altor tentative, a reușit să rămână singura forță viabilă din România. Și cea mai bună dovadă în acest sens este că PD a părăsit stânga și s-a dus la PPE, fiindcă știau că nu au nicio șansă pe stânga lângă un partid cum este PSD", a mai spus Severin.

Mai multe articole despre:
Georgică Severin valori dreapta