MENIU

Senatoarea Florina Jipa, în apărarea lui Şova: "Lăsaţi-mă cu Constituţia!

Florina Jipa

Senatoarea Florina Jipa a afirmat, miercuri, în ședința de plen în care s-a discutat cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul lui Dan Șova, că "teama blochează la ora aceasta România".

"Nu voi apela la cunoștințele mele juridice și nu voi încerca să vă produc texte de lege. Vă voi spune un singur lucru: sunt parlamentar de 15 ani, ceea ce se întâmplă acum în România este ceva cu totul și cu totul ieșit din comun. Libertatea unui om este starea de normalitate. Vă întreb eu după un număr de ani de când i se reproșează anumite fapte d-lui Șova (...): ce pericol prezintă, pentru că aud tot timpul 'pericol social'? Nu pericolul social se referă la infracțiune, e pericolul social al faptei. Dar ce pericol prezintă dl Șova astăzi, colegul nostru, după un număr de nu știu câți ani de la fapta de la care i se impută niște lucruri care după părerea mea nu au fost dovedite? Ceea ce este foarte grav, și aș vrea să reflectați cu toții, că veți fi supuși la niște lucruri cu totul și cu totul deosebite, cine a putut să înțeleagă a înțeles, cine nu, nu. (...) Ar trebui să ne aplecăm cu multă atenție, și nu îmi este teamă, nu trebuie să vă fie teamă. Această teamă blochează la ora aceasta România. Niciun primar nu mai semnează nimic, nimeni nu mai semnează nimic de teamă", a afirmat Florina Jipa, scrie AGERPRES.

Ea i-a întrebat pe colegii săi dacă vor să trăiască într-o asemenea situație.

"Vreți ca senatori ai României să trăiți în această situație? Nu mai răspundeți la niște comenzi, la niște manevre, nu suntem în situația asta. Noi, senatorii României, nu trebuie să stăm în genunchi. Îmi este jenă că ne aflăm în această situație", a spus senatorul PSD.

Jipa a oferit un răspuns neaşteptat când un jurnalist a încercat să îi citeze articolul din Constituţie privind procedura de vot din Parlament. "Măi, lăsaţi-mă cu Constituţia!", a spus senatoarea, care este membră a UNPR, dar activează în parlament în grupul PSD.

Mai multe articole despre:
Dan Şova Florina Jipa Florina Jipa PSD