MENIU

Întâlnire între şeful SRI şi directorul adjunct al CIA. Ce au discutat

Directorul Serviciului Român de Informatii, Eduard Hellvig, a avut joi o întrevedere cu directorul adjunct al Agenției Centrale de Informatii (CIA) a Statelor Unite ale Americii, David S. Cohen, cei doi discutând, printre altele, despre prevenirea și combaterea terorismului și securitatea cibernetică.

"În cadrul întâlnirii, la care a participat și conducerea Serviciului, au fost abordate aspecte ce țin de parteneriatul extins dintre cele două servicii de informații, cu accent pe dezvoltarea unor domenii de interes reciproc, precum prevenirea și combaterea terorismului, securitatea cibernetică, contracararea amenințărilor transfrontaliere și a acțiunilor de spionaj îndreptate împotriva celor două state", se arată într-un comunicat SRI transmis vineri AGERPRES.

Potrivit comunicatului citat, au fost discutate și elemente privind securitatea regională și modalitățile de extindere a parteneriatului strategic dintre cele două servicii.

Și președintele Klaus Iohannis a avut joi o întâlnire cu David Cohen. Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi oficiali au discutat despre situația actuală de securitate și despre dezvoltarea relațiilor dintre serviciile de informații ale României și Statelor Unite ale Americii.

Mai multe articole despre:
măsuri CIA întâlnire anunţ decizii adjunct şeful SRI