MENIU

Şeful ANAF, în biroul lui Liviu Dragnea: Am discutat despre formularul unic, să nu fie probleme

Ionuţ Mişa, recent numit şef al ANAF, a avut o discuţie de 40 de minute, cu Liviu Dragnea, în biroul şefului PSD, la Parlament, anunţă Realitatea Tv. La final, Mişa a anunţat că au discutat despre formularul unic.

”Am discutat despre formularul unic, astfel încât să nu mai fie niciun fel de problemă și să funcționeze cât mai bine (...) În ceea ce privește formularul unic, decizia o ia ministrul, prin Direcția de legislație. Treaba ANAF este să pună în aplicare acest formular și să se asigure că nu există probleme la funcționalitate, la depunere, la numărul de contribuabili”, a declarat Ionuț Mișa.

Reamintim că persoanele care obțin venituri din activități independente vor depune o singură declarație, până la 15 martie, cu excepția acestui an, când termenul este stabilit pentru 15 iulie.

Noua declarație unică se adresează și PFA-urilor și celorlalți contribuabili ce obțin venituri din activități independente (titulari ai întreprinderilor individuale/familiale, profesii liberale, drepturi de autor etc), din chirii sau investiții. Declarația unică se va numi „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (D 212)”.

D212 va înlocui următoarele formulare: formularul 200, formularul 201, formularul 220, formularul 221, formularul 600, formularul 604 și formularul 605.

 Instrucţiuni care îţi arată cum se completează formularul unic