MENIU

Ședință de Guvern la ora 20.00. De ce muncesc "bugetarii" lui Orban în zi liberă

Ședință de Guvern imediat după Crăciun. Deși bugetarii au zi liberă pe data de 27 decembrie, acordată chiar de Guvernul PNL, totusi miniștrii cabinetului Orban se prezintă azi la serviciu.

Guvernul se reuneşte vineri în şedinţă, la Palatul Victoria. Potrivit programului anunţat de Biroul de presă al Executivului, şedinţa de Guvern începe la ora 20,00.

Cabinetul Orban s-a reunit şi luni la Palatul Victoria - mai întâi într-o şedinţă pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care Executivul şi-a angajat răspunderea (bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114), iar în cursul serii pentru adoptarea altor acte normative. 

Nu este prima data când Ludovic Orban convoacă ședința la o oră târzie, cel mai recent caz fiind luni, imediat după asumarea răspunderii în fața Parlamentului.

De altfel, chiar la preluarea mandatului de premier, Orban s-a declarat surprins că nu a găsit pe nimeni la Palatul Victoria la ora 21.00, cand a revenit el la birou. 

Conform presei centrale, Ludovic Orban i-ar fi convocat pe miniștri pentru a discuta proiecte de noi acte normative care nu au fost încă făcute publice, care ar viza, printre altele, domeniul mediului. 

Pe 23 decembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul legii bugetului de stat pe anul 2020, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și proiectul legii privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. 

Mai multe articole despre:
sedinta de guvern guvernul orban