MENIU

Ședință crucială la PSD pentru prelungirea STĂRII DE ALERTĂ. Marcel Ciolacu: ”Este EXCLUS”

Conducerea interimară a PSD s-a reunit, joi, în ședință la sediul partidului pentru a lua o decizie referitoare la prelungirea stării de alertă. Liderii PSD au decis să nu voteze în Parlament pentru prelungirea stării de alertă care va fi propusă de Guvern.

Pe ordinea de zi a întrunirii social-democraților s-a aflat și subiectul generat de starea de alertă. Conform unor surse, conducerea PSD a luat decizia cu privire la modul în care parlamentarii partidului vor vota în cazul prelungirii stării de alertă. PSD dorește să modifice această hotărâre de guvern astfel încât să fie reglementată o stare intermediară care să asigure tranziția către normalitate.

Președintele interimar al PSD vrea ca Guvernul să cuprindă în cererea de încuviințare a prelungirii stării de alertă alte câteva măsuri.

”S-a venit cu o decizie, până la următorul CEx care va avea loc luni, când vom lua decizia finală. Este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvern, respectiv că vor veni cu cererea de încuviinţare a stării de alertă, să cuprindă în primul rând: redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport-COVID, care nu au avut niciun fel de pacient în ultimele 30 de zile. Exclus continuarea procedurii de achiziţii publice fără licitaţie sau angajări prin derogare de la lege. În schimb, considerăm, pentru încă o perioadă limitată, obligativitatea purtării de măşti în spaţii închise cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente.

În părerea mea, ca președinte al Camerei, ca deputat, președintele trebuie să vină cu o fundamentare. Suntem aproape de expirarea stării de alertă, iar Parlamentul României nu a primit nicio informare”, a spus Marcel Ciolacu, după ședința de la partid.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu stare de alerta