MENIU

Scene șocante cu Tăriceanu, în Parlament, în urmă cu puțin timp

Senatorul Florin Cîțu s-a declarat șocat de reacția lui Călin Popescu Tăriceanu la demersul său de a-i avertiza pe oficialii UE cu privire la ”abuzurlie ALDE in ceea ce priveste tratatul de functionare al UE”. Scena confruntăprii verbale dintre cei doi a avut loc luni, la Parlament. 

Senatorul liberal Florin Cîțu a descris o scenă care a avut loc luni, la Parlament. Acesta spune că președintele Senatului l-a atacat pentru că a trimis o scrisoare publică liberalilor din UE în care se plângea de acțiunile ALDE, partidul condus de Tăriceanu. 

În scrisoarea menționată, Cîțu acuza presiunile exercitate asupra BNR de senatorul ALDE Daniel Zamfir. 

”Astazi am mers la Biroul Permanent al Senatului cu documentele care aratau ca presedintele comisiei economice trebuie sanctionat pt abuz in serviciu.

Insa am avut un adevarat soc.

“Elegantul” presedinte ALDE si presedinte al Senatului a venit tragand un car de nervi dupa el iar tinta nervilor eram eu.

Incerc sa va redau dialogul care ne -a socat pe toti cei prezenti in sala.

CPT: domnlue Citu, nu stiam ca esti un turnator ordinar .. ai scris celor de la ALDE Austria si Bruxelles ca eu fac presiuni asupra bancii centrale. Cum iti permiti asa ceva?

EU: Domnule presedinte este o scrisoare publica la adresa abuzurilor ALDE in ceea ce priveste tratatul de functionare al UE.

CPT: cum iti permiti asa ceva? Esti un securist ...

Eu: Domnule presedinte, incalcarea tratatului de functionare este un lucru foarte grav

CPT: Cum iti permiti asa ceva? Ai scris in Austria...

Dialogul a continuat in aceasta nota, el urland la mine.

Este prima data cand vad fata adevarata a domnului presedinte ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Totul a pornit de la scrisoarea mea publica pe care va rog sa o cititi si sa-mi spuneti voi daca am avut dreptate sau nu.

Urmare a demersului meu inginerul nu a mai propus astazi nicio audiere a BNR. Si sunt sigur ca daca se va face audierea, o sa fie corecta si nu un linsaj public.

Prima mea victorie politica anul acesta”, scrie Cîțu pe Facebook.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu BNR ALDE Florin Citu