MENIU

SCANDAL uriaș în Sănătate: Alexandru Rafila a sesizat Corpul de Control după descoperirile din PNRR - Conflict URIAȘ de interese

Este scandal uriaș în Sănătate. Alexandru Rafila susține că ar fi vorba despre un conflict de interese în perioada în care doi foști angajați USR din Minister ar fi lucrat la realizarea proiectului de sănătate din PNRR. Ei ar fi fost angajați în același timp, la Banca Europeană de Investiții și altul la Banca Mondială, susțin surse din Minister. Este vorba fix de instituțiile care ar fi urmat să ofere consultanță de 25 de milioane de euro. Pe de altă parte, cei din USR îl acuză pe Rafila că îi este lene să construiască spitale şi cumpără televizoare. 

Alexandru Rafila a dezvăluit neregulile găsite în PNRR cu privire la ministerul pe care îl conduce, punând la îndoială condițiile negociate până acum de foștii miniștri din Sănătate. Mai mult, acesta susține că în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Investiţii în Sănătate, funcţionarea instituţiei este finanţată cu 5 milioane de euro şi consultanţa cu 25 de milioane de euro, potrivit negocierilor din PNRR, de pe vremea când ministru al Sănătăţii era din USR.

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă privind faptul că nici el și niciun alt angajat al ministerului nu are acces sau nu a fost informat despre acest program, negocierile fiind făcute pe persoană fizică. Un al doilea semnal de alarmă ridicat de ministru se referă la valoarea consultanței, care este mult mai mare decât valoarea alocată obiectivului care trebuie îndeplinit.

Acesta a anunțat că a solicitat ajutorul Corpului de Control, căruia îi va pune la dispoziție toate elementele necesare care să ajute la descoperirea adevărului și la demascarea unor posibile ilegalități. În plus, Alexandru Rafila susține că toate aceste informații trebuie să fie făcute public pentru a asigura transparența de care este nevoie într-un minister cu un rol atât de important pentru cetățeni.

„Vom face o informare. Vom pune la dispoziţie nu neapărat documentele, ci elementele care sunt importante în acest program, să vadă toată lumea care sunt obiectivele, cum se fac, care este finanţarea care se alocă pentru fiecare obiectiv şi cât înseamnă partea de asistenţă tehnică şi nu e nicio problemă.

Lucrurile astea trebuie să fie transparente, trebuie să fie cunoscute că nu cred că trebuie să reprezinte un secret, mai ales că vorbim despre ceva la care se face permanentă referire, că o să ne scoată din situaţia în care suntem. Aş vrea să se întâmple lucrul acesta.

Noi facem tot ceea ce ţine de noi ca să depăşim momentul dar în mod evident trebuie să existe şi informaţia către public, că într-un mod absolut onest şi transparent”, a mai spus Alexandru Rafila.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila pnrr corpul de control