MENIU

Scandal monstru în Senat, din cauza Dianei Șoșoacă. A fost chemată POLIȚIA

Diana Șoșoacă / Foto: Inquam Photos, George Călin

Diana Șoșoacă a refuzat, și astăzi, să poarte mască de protecție în Senat. Poliția a fost chemată să intervină. 

Scandal uriaș în Senat! Senatoarea Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca de protecție, încălcând regulile de protecție santiară.

În timpul ședinței de plen de luni a Senatului, președintele de ședință, Alina Gorghiu, i-a cerut senatoarei Diana Șoșoacă, prezentă în sală, să își pună masca de protecție, așa cum impune legea în spații închise. „Dat fiind faptul că dispozițiile legale sunt clare, vă rog să vă conformați normelor legale în vigoare”, i-a cerut Gorghiu lui Șoșoacă.

Senatoarea independentă nu și-a pus mască de protecție, moment în care senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, presedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a venit la tribună și a sunat la 112.

„Dacă nu vă conformați legii, dați-mi voie, stimați colegi, să apelez la instituțiile statului pentru că, prin astfel de atitudini, instigați la nerespectarea legii”, a zis Pauliuc. Senatoarea a vorbit apoi cu un operator 112 căruia i-a cerut trimiterea unei echipe în Parlament pentru a constata nerespectarea legii 55/2020.

„E un gest pe care il aplaud la scenă deschisă. Nu putem să ne lăsăm călcați în picioare de un personaj care nu respectă legea”, a spus Gorghiu.