MENIU

Scandal la Senat! Deputații USR nu au fost lăsați să intre în sală: Tăriceanu: ”Nu faceți circ”

Mai mulți deputați de la Uniunea Salvați România nu au fost lăsați să participe la dezbaterile pe legile justiției din plenul Senatului, în calitate de inițiatori de amendamente. Ei acuză conducerea Parlamentului de „bolșevism”, după ce nu au fost lăsați nici măcar la balconul unde în mod normal are acces presa.

Deputații USR spun că au fost puși bodyguarzi la intrările în plenul Senatului și acuză că le sunt încărcate drepturile constituționale, putând să participe la dezbaterile de la Senat, ca deputați, în calitate de inițiatori de amendamente la legile justiției.Bodyguarzii refuză să le spună deputaților USR cine a luat decizia ca ei să nu participe la dezbateri.

UPDATE 12.50  Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat și pe Mihai Goțiu: ”Lista o cere liderul de la Grup, nu cineva cu portavocea! Domnule Goțiu, vă rog. Daca credeți că o să țin cont de ceva ce spuneți la portavoce, vă înșelați”.

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis Florinei Presadă: ”Doamna senator, vă rog să incetați. Aveti o doză de exhibiționism excesivă. Nu transformați Parlamentul în circ. Mergeți la partid și faceți circ”

UPDATE 12.3 USR recurge la același protest ca ieri: cu ajutorul unui proiector, redau pe un ecran, în timp ce senatorul George Dircă vorbește la plen, mesaje și imagini de la protestele magistraților. Senatoarea Florina Presadă transmite live, pe pagina sa de Facebook, ce se întâmplă. Între timp, Tăricenau le-a transmis acestora să treacă în bănci, pentru că nu este sală de cinema:

Update. În jurul orei 11.40, în baconul Senatului mai erau doar Cristian Seidler, Cosette Chichirău și Silviu Dehelean. Surpriză, și Nicușor Dan. 

Deputata USR Cosette Chichirău a transmis LIVE pe FB scandalul. 

Mai multe articole despre:
Senat scandal Camera Deputaţilor USR