MENIU

Săptămână de foc pe scena politică! Luni, ziua moțiunilor. Dosarul lui Dragnea, la un nou termen

Săptămână de foc, pe scena politică

Urmează o săptămână plină, pe scena politică. Luni, se dezbate și se votează moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, amânată deja de trei ori. De data aceasta, surse din PSD spun că va fi şi cvorum. Și pe Eugen Teodorovici îl așteaptă o moțiune simplă, tot în Senat! În altă ordine de idei, tot luni, Înalta Curte judecă un nou termen în dosarul lui Dragnea. Iar vineri, Curtea Constituțională trebuie să ia decizia anului pentru dosarul şefului PSD: hotărăște dacă completurile de trei judecători sunt sau nu legale.

Luni, la Senat, se dezbate si se votează moţiunea simplă pentru Tudorel Toader. Asta, după ce a fost amânată procedura de trei ori pentru că nu a fost cvorum. Liviu Dragnea a anunţat că, săptămâna aceasta, se va tranşa situaţia ministrului Justiţiei.

Tudorel Toader rămâne ferm pe poziţie: va rămâne la minister până când în Monitorul Oficial va apărea alt nume de ministru.

Nici Eugen Teodorovici nu scapă de încercarea Opoziției de a-l demite. Se întamplă tot luni, la Senat, începând cu ora 16:00. Moţiunea simplă a USR şi PNL se numeşte "Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!".

Cele două partide de Opoziţie motivează că Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenţă, iar prezenţa sa în continuare în fruntea Ministerului de Finanţe pune România într-un pericol economic major şi într-o postură jenantă faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici.

Şi tot luni, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, anunţând părţile că acesta ar putea fi ultimul.

Tot luni, ar trebui ca preşedintele PSD, dar şi Olguţa Şefu, fostul director al Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, să dea declaraţii în faţa judecătorilor.

De asemenea, avocatul Olguţei Şefu, Adrian Toni Neacşu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că intenţionează, în aceeaşi zi, să ceară amânarea procesului liderului PSD, având în vedere că motivul principal de apel este reprezentat chiar de completurile specializate pe care CCR ar trebui să se pronunţe.

Dragnea a anunţat că se va prezenta la instanţa supremă şi că a absentat la termenul anterior din cauză că era internat în spital.

Vineri, se aşteaptă o decizie capitală de la CCR pentru dosarul lui Liviu Dragnea. Curtea Constituțională a amânat dezbaterea pe completurile de trei judecători pentru 19 aprilie.

Cererea a fost depusă în 22 martie de către Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea, aflat în concediu cu probleme medicale, la acea vreme, i-a delegat atribuţiile. Cererea vizează lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă cererea va fi aprobată, procesul lui Liviu Dragnea, și nu numai, se va relua.

Mai multe articole despre:
Senat moţiune Liviu Dragnea tudorel toader