MENIU

Să ne amintim cine e Vlad Cosma: "50 de oameni contează în Parlament. Restul...somnoroase păsărele"

Vlad Cosma, fostul deputat PSD, face agenda publică de aproape două săptămâni, după ce a prezentat unele înregistrări acuzând că procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Dar să ne amintim cine este Vlad Cosma. O adevărată carte de vizită pentru el este interviul pe care l-a acordat Adevarul, în 2013.

 Şi mai ales, câteva vorbe de duh ce îi aparţin deputatului:

"Când intri în politică după ce ai făcut afaceri şi ai bani, poate nu eşti atât de tentat să te apuci de golăneli. Zic şi eu"

„50 de oameni contează în Parlament. Restul... somnoroase păsărele“

"Patru ani am mers pe role. De la 14 la 18 ani, când am luat permis, am zis: «Alte roţi, mai mari». Am avut Golf 4, Cielo luat din Vitan, BMW, tot felul de maşini". 

Altfel, Vlad Cosma a făcut cunoştinţă cu lumea politicii în 2008. A coordonat campanii electorale pentru tatăl său, pentru Mircea Geoană şi pentru Adrian Năstase. A ajuns consilier parlamentar al lui Năstase. A prosperat în afaceri. A cultivat prietenii cu personaje controversate ale Ploieştiului, precum Răzvan Alexe – împuşcat în urmă cu mai mulţi ani în cazinoul Plaza din Bucureşti, într-o răfuială cu interlopii din clanul Gemenii. Alături de Alexe, deputatul Cosma figurează şi într-un dosar penal în care este acuzat de instigare la lovire (el zice că nu, dar arhiva instanţelor de judecată îl contrazice). I-am cerut să ne vorbească despre o iniţiativă legislativă de-a lui.

"Ne-a vorbit despre un proiect de lege pentru încurajarea vitezomanilor. Vlad Cosma are un soi de inteligenţă de cartier. Ştie să îşi facă relaţii şi între deputaţi, şi în fauna discotecilor bucureştene sau prahovene. Te vede pentru prima oară şi îţi vorbeşte de parcă te-ar cunoaşte de-o viaţă. La începutul interviului a stabilit regulile: „Ne tutuim“. Apoi, către fotoreporterul nostru, care pusese obiectivul pe el: „Lasă, şefule, la final“, nota Adevărul, la acea vreme. 

Reacţia DNA, după înregistrările lui Cosma

Procurorii DNA precizau într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că Vlad Cosma, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal".

DNA mai transmite însă că, înaintea difuzării acestor înregistrări, persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la şeful Serviciului Teritorial Ploieşti şi la alţi procurori/ofiţeri de poliţie judiciară, ultima dată fiind chiar vineri, 9 februarie 2018, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma, cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu în acelaşi dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat şi fiul său.

Mai multe articole despre:
DNA deputat Vlad Cosma somnoaroase pasarele