MENIU

Rovana Plumb reacţionează după declaraţiile lui Iohannis: "Preşedintele dezinformează"

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, reacţionează rapid la acuzaţiile preşedintelui Iohannis pe tema absorbţiei slabe a banilor europeni. Acesta l-a acuzat pe preşedinte că "dezinformează sau nu ştie să caute date".

Rovana Plumb a acuzat Guvernul Cioloş că nu a făcut nimic în acest domeniu, iar anul 2017 a fost "anul recuperării" pentru Guvernele PSD. Potrivit acesteia, Români are o rată de absorbţie de 16%, în condiţiile în care media UE este de 18%.

"Cunoaşterea problemelor există, se lucrează în echipă ca până în 2020 să aducem 16 miliarde de euro. Ele rezultă din implementarea proiectelor şi sunt contracte în momentul de faţă de 11,6 miliarde de euro, contracte în implmenetare", a declarat Rovana Plumb, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Guvernul, marţi seară, să se preocupe mai mult de absorbţia fondurilor europene, arătând că România dispune de fonduri europene în valoare de 31 de miliarde de euro, iar din aceşti bani până acum au fost folosiţi 4,9 miliarde de euro, adică 15,8 la sută. "Sunt bani de care putem beneficia, care pot fi folosiţi pentru dezvoltarea României. Ar fi păcat să nu folosim aceşti bani care au fost alocaţi României pentur dezvoltare", a afirmat Iohannis.

Mai multe articole despre:
fonduri europene Rovana Plumb Klaus Iohannis