MENIU

România, gazda campionatului de fotbal interparlamentar. Atacăm cu Valeriu Zgonea

Între disputele pe Codul Fiscal şi începutul sesiunii parlamentare, deputaţii ies la încălzire pentru turneul de fotbal interparlamentar. România va fi gazda campionatului anual, iar ai noştri, în frunte cu atacantul Valeriu Zgonea, speră să câştige titlul. 

Opt sunt deputaţii titulari care vor intra pe teren în turneul de fotbal interparlamentar. Vedetele Valeriu Zgonea, Lucian Bode şi Ludovic Orban au de înfruntat adversari parlamentari din Italia, Croaţia, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, Polonia şi Turcia. Prima strategie e ca în teren să nu existe putere versus opoziţie.

România e ţară gazdă, iar costurile turneului sunt estimate la aproximativ 50.000 de euro. Asta înseamnă cazare şi masă pentru echipele străine. Competiţia va avea loc în perioada 25-27 septembrie, la Bucureşti.

"Peste tot pe unde am fost ne-au cazat la cinci stele, dar noi acţionăm în funcţie de posibilităţi, că nu ne comparăm cu turcii sau cu alţii", a explicat secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor.

O premieră va fi prezenţa în fiecare echipă a parlamentarilor, a doi jucători de fotbal profesionişti. La noi, Zgonea şi Orban vor face echipă cu Dănuţ Lupu şi Miodrag Belodedici. Echipa de fotbal a deputaţilor români deţine performanţa de a fi vicecampioană la toate turneele din străinătate, care au avut loc anii trecuţi.

Mai multe articole despre:
România fotbal interparlamentar