MENIU

România, fără premier. Victor Ponta află astăzi când va fi externat

Victor Ponta află astăzi când va fi externat. Surse oficiale susţin că medicii de la clinica din Turcia vor face din nou o evaluare a stării de sănătate a premierului şi vor decide dacă acesta poate să se întoarcă sau nu în ţară. Între timp, Guvernul Românie a rămas, practic, fără premier.

Surse oficiale susţin că medicii de la clinica din Turcia vor face din nou, duminică, o evaluare a stării de sănătate a premierului şi vor decide dacă poate fi sau nu externat. Asta înseamnă că premierul ar putea părăsi clinica din Istanbul cel mai devreme luni. Liviu Dragnea a anunţat deja, joi, că îl va vizita pe Victor Ponta duminică, dacă nu va fi externat.

Până acum, Victor Ponta a transmis două mesaje din Istanbul, ambele pe un cont de socializare, în care a confirmat prezenţa în Turcia, dar şi succesul operaţiei la picior.

Facebook -ul, declaraţiile apropiaţilor din partid şi cele ale medicului care l-a însoţit pe în Turcia rămân singurele surse de informaţie în legătură cu interveţia chirugicală suferită de premier. Singura informaţie oficială a Guvernului, şi aceea publicată doar în Monitorul Oficial, a fost aceea că vicepremierul Gabriel Oprea îl înlocuieşte pe Victor Ponta în perioada 16 - 19 iunie.

Plecarea şefului Executivului a lăsat mai multe probleme nerezolvate la Guvern. Noul ministru al Transporturilor nu a fost desemnat, deşi Ioan Rus şi-a dat demisia, iar delegaţia FMI discută la Bucureşti pe tema noului Cod Fiscal, în absenţa premierului. Noul calendar al scumpirii gazelor furnizate populaţiei trebuia aprobat în Guvern săptămâna aceasta, dar şedinţa a fost amânată.

Mai multe articole despre:
guvern Victor Ponta premier