MENIU

România 2019: Schimbare în clasamentul general al prezidențiabililor, după ediția de la Covasna

<p>Cozmin Gușă</p>

Președintele se alege la Realitatea TV. Cozmin Gușă a analizat, seara trecută, alături de invitații săi, candidații pentru alegerile prezidențiale. Alături de jurați, publicul a avut, din nou, un rol decisiv în stabilirea clasamentului final. Bomba serii a fost clasamentul general. Toader Paleologu l-a surclasat pe Klaus Iohannis care se află în acest moment pe locul doi. Cozmin Gușă vă așteaptă și astăzi, de la ora 20:30, cu o nouă ediție incendiară, în direct din Brașov.

”Orice candidat trăiește prin votanții săi, dar mai ales prin cei care îl susțin. În această emisiune cei care susțin candidații au loc de opinie. Și dumneavoastră care îi susțineți de acasă aveți loc de voting, iar jurații vor aprecia și vor puncta atitudinea susținătorului”, a afirmat Cozmin Gușă, realizatorul emisiunii România 2019.

Fiecare susținător a încercat să scoată în evidență de ce merită propriul candidat cea mai înaltă funcție în stat.

Aurelian Bădusescu, PSD, susținătorul Vioricăi Dăncilă: ”Avem un candidat în primul rând femeie, un candidat care reprezintă un partid care a trecut prin multe încercări datorită luptelor interne. Viorica Dancilă poate să vorbească despre familie ortodoxă, despre o familie cu copii”.

Silard Dulanyi, USR, susținător Dan Barna: ”Prin reprezentantul nostru, exponentul acestei generații de la USR este Dan Barna, care alături de USR-PLUS, încercăm să reconstruim, să remodelam statul, bazându-ne pe competente și pe onestitate”.

Attilo Korodi, UDMR, susținător Kelemen Hunor: ”Kelemen Hunor, în momentul în care am decis să fie port drapelul mesajul comunității maghiare, este cel mai bine perceput din comunitatea maghiară ca purtător de mesaje. Kelemen Hunor spune următorul lucru: avem nevoie de o Românie care se bazează pe respect”.

Ioana Constantin, PMP, susținător Teodor Paleologu: ”Cred că Teodor Paleologu este acel președinte care vibreazș cu acest popor și care poate sș reprezinte pe toată lumea. Paleologu este singurul candidat care vorbește despre revizuirea Constituției, despre republică vs. monarhie”

Laurentiu Teacă, ALDE, susținător Mircea Diaconu: ”Problema românilor a fost una foarte delicată la ultimele alegeri. În turul doi au avut de ales răul cel mai mic. Mircea Diconu este omul care poate schimba această paradigmă. Este un om simplu care poate veni cu echilibru în societatea românească, este un om normal”.

Farkas Ambrus Mihai, PNL, susținător Iohannis: „Domnul Iohannis a arătat fapte cât a fost președinte și noi suntem încrezători că va putea face mai multe pentru încă un mandat. A luptat cu o majoritate parlamentară și cu guverne toxice, a încercat sa blocheze inițiativele care nu au fost conforme”.

După ce fiecare susținător a pledat în favoarea candidatului său, a venit și cel mai important moment, votul publicului Realitatea TV.

”A venit momentul voturilor telespectatorilor de la Covasna. Este aproape ca de obicei, Diaconu 1 punct, Barna 2 puncte, Dăncilă 3 puncte, Iohannis 4 puncte, Paleologu 5 puncte. În continuare pe ultimul loc este Dan Barna 17, Diaconu 23, Dăncilp 41, Iohannis 56, Paleologu, locul întâi cu 59 de puncte”, a spus Cozmin Gușă.

Apoi a urmat votul juriul avizat al emisiuni România 2019 care a analizat atent fiecare susținător.

”Am acordat 4 puncte pentru Teodor Paleologu, 4 puncte pentru Klaus Iohannis, 4 puncte pentru Dan Barna, 2 puncte pentru Viorica Dăncilă, 2 puncte pentru Mircea Diaconu”, a declarat Cornelia Lalu, avocat.

”Aș fi dorit să fie mai mulți reprezentanți ai PMP-ului, adică să nu ruleze patidele aceeași comunicatori, asta înseamnă că acel candidat nu poate fi susținut decât de anumite persoane. Întotdeauna acești susținători ai Vioricăi Dăncilă încep cu faptul că este femeie, nu sunt la cabinet de obstretică ginecologie”, a explicat Cornelia Lalu.

Apoi, jurnalistul Bogdan Comaroni a acordat 4 puncte pentru susținătorii lui Paleologu și Dăncilă, 3 puncte pentru Iohannis și câte 2 puncte pentru Barna și Diaconu.

”Am să încept cu punctajul maxim acordat domnului Hunor prin Attilor Korodi, foarte bun discurs. Patru puncte am acordat pentru domnul Paleologu și pentru domnul Diaconu, 3 puncte pentru domnul Barna. Pentru doamna Dăncilă și domnul Iohannis am acordat câte doua puncte, l-am depunctat major pe domnul Bădulescu pentru lipsa de eleganță”, a afirmat Narcisa Iorga, fost membru CNA.

”Reprezentantul UDMR a fost foarte bun, eu i-am acordat 5 puncte. Paleologu 5 puncte, Diaconu 3 puncte și Iohannis, Dăncilă și Dan Barna 2 puncte”, a spus Ovidiu Șimonică, jurnalist.

Marea surpriză a ediției a fost clasamentul final.

”Avem o bombă, o să vedeți care este bomba, prima dată va zic clasamentul de la Covasna care e așa: Paleologu pe locul întâi cu 22 de puncte, Iohannis pe locul 2 cu 15 puncte, pe locul 3, Dăncilă cu 13 puncte și Barna cu 13 puncte și pe ultimul loc Mircea Diaconu cu 12 puncte.

”În baza acestor punctaje se face o schimbare de lider în clasamentul generaș. Pe primul loc nu mai este Klaus Iohannis, care a dominat autoritar acest clasament de la început, este Teodor Paleologu cu 260 de puncte, urmat de Iohannis cu 259, pe locul 3 Dăncilă cu 211 puncte, Diaconu cu 175 de puncte si Dan Barna pe locul 5 cu 154 de puncte”, a explicat Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă vă așteaptă și astăzi, de la ora 20:30, cu o nouă ediție incendiară a emisiunii România 2019, în direct din Brașov.